iltasyazilim
FD Üye
KABAK BAYILDI
Malzemeler:
1 kgkabak,
2 adet domates,
3 adet soğan,
12 su bardağı zeytinyağı,
810 diş sarmısak,
2 tatlı kaşığı toz şeker,
Yeteri kadar tuz,
12 demet dereotu
Yapılışı:
Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartın Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizin Soğanları halka halka doğrayın Kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, soyulmuş sarmısakları ilave edin Tuz ve şekeri ilave edin Kabakların içlerini bu harçla doldurun Bir su bardağı sıcak su koyup, orta ateşte kabaklar yumuşayıp, pişene kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis yapın
Malzemeler:
1 kgkabak,
2 adet domates,
3 adet soğan,
12 su bardağı zeytinyağı,
810 diş sarmısak,
2 tatlı kaşığı toz şeker,
Yeteri kadar tuz,
12 demet dereotu
Yapılışı:
Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartın Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizin Soğanları halka halka doğrayın Kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavurun Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri, soyulmuş sarmısakları ilave edin Tuz ve şekeri ilave edin Kabakların içlerini bu harçla doldurun Bir su bardağı sıcak su koyup, orta ateşte kabaklar yumuşayıp, pişene kadar pişirin Soğuduktan sonra üzerine dereotu serpip servis yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.