iltasyazilim
FD Üye
Jöleli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
Jölesi için;
*1 su bardağı çilek püresi
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı Muhallebi malzemelerini tencereye alıp soğukken karıştıralım ve ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştıralım Kaynayınca Hindistan cevizini ekleyelim
Jölesi için tüm malzemeleri sos tenceresinde soğukken karıştıralım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım
Sunum yapacağımız bardaklara veya kaseye önce jöleyi döküp, bardağı yarım yatıralım
Jöle donunca muhallebiyi dökelim
Üzerine çikolata rendeleyip, çilekle süsleyip servis edelim
Afiyet olsun
* Muhallebiye vanilya koymadım, kullandıklarımız vanilya şekeri olduğu için bana tat vermiyor O yüzden hindistan cevizi koydum Siz ekleyebilirsiniz
* Önce jöleyi hazırlayalım, o donana kadar muhallebi pişmiş oluyor
* Direk çilek kullandım Rondodan geçirip 1 su bardağı kullandım
Ellerinize sağlık
*4 su bardağı süt
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
*Yarım su bardağı hindistan cevizi
Jölesi için;
*1 su bardağı çilek püresi
*Yarım su bardağı şeker
*2 yemek kaşığı nişasta
Jöleli Muhallebi Tarifi Yapılışı Muhallebi malzemelerini tencereye alıp soğukken karıştıralım ve ocağa alıp kaynayana kadar devamlı karıştıralım Kaynayınca Hindistan cevizini ekleyelim
Jölesi için tüm malzemeleri sos tenceresinde soğukken karıştıralım ve kaynayana kadar devamlı karıştıralım
Sunum yapacağımız bardaklara veya kaseye önce jöleyi döküp, bardağı yarım yatıralım
Jöle donunca muhallebiyi dökelim
Üzerine çikolata rendeleyip, çilekle süsleyip servis edelim
Afiyet olsun
* Muhallebiye vanilya koymadım, kullandıklarımız vanilya şekeri olduğu için bana tat vermiyor O yüzden hindistan cevizi koydum Siz ekleyebilirsiniz
* Önce jöleyi hazırlayalım, o donana kadar muhallebi pişmiş oluyor
* Direk çilek kullandım Rondodan geçirip 1 su bardağı kullandım
Ellerinize sağlık