Japonyanın Kulturu
Japonyanın Ozellikleri
Japonyanın Kulturel Ozellikleri
Seramik ve Porselen
Chanoyu, Muromachi doneminde (13331) yaygın hale gelmeye başlayınca, ulke genelinde her biri kendine ozgu tarza sahip olan seramik uretim merkezlerinde artış meydana gelmiştir
Kar keyfinin mevsimi Japonya ’da kış mevsimi en kuzey kesimleri dışında cok şiddetli gecmez ve genellikle hava sıcak guneş ve mavi gokyuzu ile kaplıdır Ote yandan, kuzey bolgelerde kar ve buzla ilgili bir cok festival duzenlenir
Sonbahar Renkli yapraklar ve hasat zamanı Eylul ayında bazı bolgelerde hala yazın etkileri surerken, Ekim itibariyle Japonya ’nın hemen hemen her yerinde ulkeye has sonbaharın insanı kendine getiren ve serin gunleri başlar
Tanımadığınız topraklarda bir ziyaretci olarak, elbette damağınıza uygun “hakiki yerel lezzetlerden tatmak isteyeceksiniz
Gece turları, “Nerede icki İcilir?, Dans ve Karaoke…
Yaz mevsimi, pirinc ekiminin yapıldığı ve aynı zamanda tum ulkenin yeşilden bir ortuyle kaplandığı mevsimdir Dağ ormanlarındaki yeşil kiraz yaprakları, akcaağaclar, meşeler ve kestane ağacları, her mevsim yeşil kalan cam ağaclarının derin tonlarıyla tezat oluştururken, bambu filizleri yavaş yavaş tum ulkeye yayılır
“Nominoichi olarak bilinen bit pazarları, Japonya ’nın farklı bolgelerinde genellikle tapınakların ya da mabetlerin bulunduğu yerlere kurulur Sabahın erken saatlerinden akşamustune kadar acık kalan bu pazarlarda satılan mallar, hem ceşit hem de fiyat acısından buyuk farklılık gosterir
Rakugo, modern donemde doğup şimdiye kadar devam ettirilen Japonya ’nın geleneksel sanatının bir turudur Rakugo ’da kıyafet veya alet pek kullanılmıyor Sadece jest, mimik ve konuşmayla yapılan Japonya ’ya ozel bir sanattır
Bir zamanlar Batı ’da “sukiyaki ya da daha egzotik bir lezzet olan “sushi ile bilinen Japon mutfağı, son yıllarda dunyada cok daha fazla tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır
Japonyanın Ozellikleri
Japonyanın Kulturel Ozellikleri
Seramik ve Porselen
Chanoyu, Muromachi doneminde (13331) yaygın hale gelmeye başlayınca, ulke genelinde her biri kendine ozgu tarza sahip olan seramik uretim merkezlerinde artış meydana gelmiştir
Kar keyfinin mevsimi Japonya ’da kış mevsimi en kuzey kesimleri dışında cok şiddetli gecmez ve genellikle hava sıcak guneş ve mavi gokyuzu ile kaplıdır Ote yandan, kuzey bolgelerde kar ve buzla ilgili bir cok festival duzenlenir
Sonbahar Renkli yapraklar ve hasat zamanı Eylul ayında bazı bolgelerde hala yazın etkileri surerken, Ekim itibariyle Japonya ’nın hemen hemen her yerinde ulkeye has sonbaharın insanı kendine getiren ve serin gunleri başlar
Tanımadığınız topraklarda bir ziyaretci olarak, elbette damağınıza uygun “hakiki yerel lezzetlerden tatmak isteyeceksiniz
Gece turları, “Nerede icki İcilir?, Dans ve Karaoke…
Yaz mevsimi, pirinc ekiminin yapıldığı ve aynı zamanda tum ulkenin yeşilden bir ortuyle kaplandığı mevsimdir Dağ ormanlarındaki yeşil kiraz yaprakları, akcaağaclar, meşeler ve kestane ağacları, her mevsim yeşil kalan cam ağaclarının derin tonlarıyla tezat oluştururken, bambu filizleri yavaş yavaş tum ulkeye yayılır
“Nominoichi olarak bilinen bit pazarları, Japonya ’nın farklı bolgelerinde genellikle tapınakların ya da mabetlerin bulunduğu yerlere kurulur Sabahın erken saatlerinden akşamustune kadar acık kalan bu pazarlarda satılan mallar, hem ceşit hem de fiyat acısından buyuk farklılık gosterir
Rakugo, modern donemde doğup şimdiye kadar devam ettirilen Japonya ’nın geleneksel sanatının bir turudur Rakugo ’da kıyafet veya alet pek kullanılmıyor Sadece jest, mimik ve konuşmayla yapılan Japonya ’ya ozel bir sanattır
Bir zamanlar Batı ’da “sukiyaki ya da daha egzotik bir lezzet olan “sushi ile bilinen Japon mutfağı, son yıllarda dunyada cok daha fazla tanınmaya ve sevilmeye başlamıştır