Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

japonlar neden seni seviyorum demezler

japonlar neden seni seviyorum demezler
0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
japonlar neden seni seviyorum demezler Duyunca ben de çok şaşırmıştımSeni seviyorum gibi muhteşem bir sözü neden japonlar kullanmıyorişte ayrıntıları:laugh: Fasulye tanelerinin üstüne lazerle 'seni seviyorum' lafını kazıyorlarmış Islak toprağa gömülmüş fasulyeyi alıp yerinde gördüğünüz kişiye hediye ediyormuşsunuz Beş gün sonra fasulye filizlendiğinde de ortaya 'seni seviyorum' yazısı çıkıyormuş Bu haliyle de elbette haber değeri var fakat bir malumatı eklersem sanırım daha da garip hale gelecek Böyle bir ürünü Fransız yahut Brezilyalı bir firma da üretebilirdi Sonuçta, aşk meşk filan evrensel meseleler Ama 'seni seviyorum' diyen fasulyelerin Japonya'da satışa çıkması gayet anlamlı Çünkü orada çiftler birbirlerine katiyen 'seni seviyorum' demiyormuş! 'Hiç öyle şey olur mu yahu?' tepkisi verdiyseniz yerden göğe haklısınız Birincil duyduğumda bana da şahane gelmişti Fakat bana kalırsa Japonlar'a doğrulattığım için, 'vallahi de, billahi de, tillahi de demiyorlarmış' diye yemin bile edebilirim Natürel ama de Japonya'da 'seni seviyorum' demeyi yasaklayan bir kanun yok Hatta 'aşk'a karşılık gelen 'koi' diye bir kelime de varmış Oysa kimse bunu kullanmıyormuş! Bir Japon, aşkından ölse deha maksimum 'suki desu' diyormuş Yani, 'senden hoşlanıyorum' Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle yok,davranışlarla açıklama edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş Hadi bunu fazla hoş açıklamışlar Kulağa bayağı hoşgeliyor Peki Japonca'da 'canım, cicim, hayatım,tatlım, meleğim' gibisinden sevgi sözcüklerinin hiç olmamasına ne diyorsunuz? 'Seni seviyorum'u geçtik, kimse kimseye 'kınalı kuzum'da demiyormuş yani! Evli çiftler birbirlerine, çocukları olana dek ''ano ne!'' (hey!), çocuklardan sonra, ''okaasan'' (anne) ve ''otoosan'' (baba), torun torba sahibi olduklarında ise, 'oi!' (hey sen!) diye hitap ediyorlarmış Bu konular için deniyor fakat, Japonlar ask ilişkilerinde fazla kör topal ilerliyor Yeni tür vermek istese de gelenekler önlerinde Beton Bayram olarak dikiliyor Onlar da biçare boyun eğiyor Böyle gelmiş,böyle gidiyor Velhasılı kelam, Japonlar'ın 'seni seviyorum' diyen fasulyeleri fiilen toplumsal bir ihtiyacın itelemesinin sonucu Çok isteseler bile alışılmış olmadıkları için 'seni seviyorum' demeyi acayip buluyorlar Kültürleri bu cümleyi hayatlarına almaya müsade vermiyor Onlar da problemi fasulye desteğiyle çözmeye çalışıyorlar işte Açık Konuşmak Gerekirse, ben bunları öğrendiğimde doğrudan doğruya, 'Ne mutlu Türküm diyene' demiştim! Madem Türküz, doğruyuz, şanslıyız, o halde hadi şu Japonlar'a hava atalım Lütfen hemen yerinizden kalkın yoksa telefona elinizi atın ve sevginizi yargı eden birine, 'Seni seviyorum' deyin  

858,536Konular
981,826Mesajlar
32,338Kullanıcılar
ahmet80Son üye
Üst Alt