
Jalebi Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su yarım limon sıkılır
- Sıvı yağ
Jalebi Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti ocağa alalım bütün malzemeleri karıştırıp kaynayana kadar karıştıralım ki şeker erisin kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kaynatalım.
- Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara bırakıp hamuru hazırlayalım.
- Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştıralım yağımızı da iyice kızartalım.
- Hamuru bir poşete alıp ucunu çok küçük keselim ve kızgın yağa yuvarlayıp döküyoruz.
- İyice kızaran jalebleri sıcakken soğuk şerbette koyup çıkaralım. ???? jalebilerimiz hazır.