
Jalapieno Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg jalapieno biberi
- 2 baş sarımsak
- 4,5 su bardağı ılık oda sıcaklığında içme suyu
- 2 su bardağı elma sirkesi
- 3 silme yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- Ölçüleri 2-3 katına çıkarıp daha fazla yapabilirsiniz
Jalapieno Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yıkayıp birer santim arayla kesip bir kaba koyalım.
- Su, tuz, sirke ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırıp eritelim.
- Kavanozlara biber ve sarımsakları doldurduktan sonra üzerine sirkeli sudan iyice dolduralım.
- Sonra kapakları ile sıkıca ağzını kapatalım vakumlama işlemi olmuyor bunda bilginiz olsun.
- Daha sonra birkaç kez kavanozları çalkalayalım, kapalı ve serin bir yerde muhafaza edelim .
- Yaklaşık bir hafta on gün içinde turşumuz olacaktır afiyetle tüketebilirsiniz????????.