Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle
0
86

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
jalapeno-biber-tursusu-tam-kivaminda-tursu-suyu-ile.jpg

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo irilerinden jalapeno biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç kuru nohut
  • (Yeteri Kadar Turşu Suyu) ( tarifi sayfamda var )

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Biberleri temizleyip yıkayın, ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde kararında doğrayın ( resimler yardımcı olacaktır )
  2. Sarımsağı temizleyip yıkayın, kuru nohutu yıkayıp süzün.
  3. Uygun bir kavanozun altına nohutu ve iki üç diş sarımsak atın.
  4. Doğranmış biberlerin aralarına sarımsak ekleyerek kavanozu doldurun. Ama su için ağız kısmı bir parmak eksik olmalıdır.
  5. Dilerseniz yarım kiloluk veya bir kiloluk kavanozlara yapın derim çünkü turşuların kapağı açıldığı ve havayla temas etmeye başladığı zaman çabuk tüketilmezse çabuk bozulmaya başlar o yüzden ne kadar küçük boy kavanozlara yaparsanız çok daha güzel olur.
  6. Doldurma işleminden sonra üzerine çıkacak kadar turşu suyunuzu dökün.
  7. Mümkünse yeni kapak kullanın ve kapakları yıkadıktan sonra kaynamış sıcak su içinde bekletin ( hem steril olacak hemde kapatırken vakumlama iyi ve sağlam olacaktır, ve turşunuzun uzun süre dayanmasına yarayacaktır ).
  8. Kapağını sıcak sudan çıkarıp kurulayın ve hemen iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatın. , bu sırada isterseniz kavanozları ters çevirerek ertesi güne kadar bekletin.
  9. Ertesi gün kontrol edin sağlam tutmuş kapak içe doğru çökmüş olmalıdır ve sızıntı yoktur, buna dikkat edin. Daha sonra turşularınızı serin, güneş görmeyen bir yerde açacağınız güne kadar muhafaza edin.
  10. İyi olgunlaşmış yenecek kıvama gelen turşunun bekletme süresi en az 15 gün en fazla 1 aydır. Süre sonunda istediğiniz zaman açabilirsiniz, açtıktan ssonra buzdolabında tutun. Afiyetler olsun ????????????.
Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt