iltasyazilim
FD Üye
İzmir Söğüş Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet koyun kelle
*Kıvırcık
*kırmızı soğan
*Maydanoz
*Roka
*Domates
*Biber turşu
*1 adet limon
*Tuz
*sumak
*pul biber
*kekik
*sızma zeytinyağı
İzmir Söğüş Tarifi Yapılışı Kelle iyice tutsuleme, tuzla ovma temizleme işlemi yapıldıktan sonra düdüklü tencereye alınır Kaynama sesinden sonra 30 dk pişirilir Pişirilen kellenin dil ve beyni ayrılır Dil soyulur dogranir Beyinde ayni şekilde Sogan piyazlik dogranir maydanoz ve sumak ile karıştırıp fogranmis kivirciga dahil edilir Tabağın altına veya yanina dilediğiniz gibi servis edin Beyin ve dilde servis tabağına alınır üzerine zeytinyağı, tuz, limon, pul Biber, kekik ilave edilip karıştırılır Servis tabağına alınır Afiyet olsun
*1 adet koyun kelle
*Kıvırcık
*kırmızı soğan
*Maydanoz
*Roka
*Domates
*Biber turşu
*1 adet limon
*Tuz
*sumak
*pul biber
*kekik
*sızma zeytinyağı
İzmir Söğüş Tarifi Yapılışı Kelle iyice tutsuleme, tuzla ovma temizleme işlemi yapıldıktan sonra düdüklü tencereye alınır Kaynama sesinden sonra 30 dk pişirilir Pişirilen kellenin dil ve beyni ayrılır Dil soyulur dogranir Beyinde ayni şekilde Sogan piyazlik dogranir maydanoz ve sumak ile karıştırıp fogranmis kivirciga dahil edilir Tabağın altına veya yanina dilediğiniz gibi servis edin Beyin ve dilde servis tabağına alınır üzerine zeytinyağı, tuz, limon, pul Biber, kekik ilave edilip karıştırılır Servis tabağına alınır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.