İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 tane rendelenmiş soğan
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 2 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1.5 su bardağı ılık su
İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak köfte harcı için verilen malzemeleri yoğuralım. Zamanınız varsa bir kaç saat buzdolabında bekletelim.
- Sonra soyduğumuz patatesleri yuvarlak olacak şekilde dilimleyelim.
- Yemeği pişireceğimiz tencereye 5 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Patatesleri dizelim üzerine tuz serpelim 5 dakika kadar kızartalım.
- Sonra çatal ile patateslerin diğer tarafını çevirelim. Yine tuz serpelim.
- Ve kenarlardan 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökelim. Bir beş dakika kadarda bu tarafınıza kızartalım.
- Patatesler kızarırken diğer tarafta köfteleri yuvarlayalım. Ve biraz üstlerine bastıralım. Yine çok az yağda köfteleri arkalı önlü kızartalım.
- Patateslerin üzerine köfteleri yerleştirelim.
- İsterseniz köftelerin üzerine domates ve biberde koyabilirsiniz.
- Ben çocuklar bu şekilde sevdiği için böyle hazırlıyorum.
- Sosumuzu bir kasede karıştıralım.
- Köfteleri kızarttığımız tavaya az yağ koymuştuk ama köfteleri ben az yağlı kıyma ile daha çok seviyorum.
- Biraz yağ salıyor o yağdanda 2-3 yemek kaşığı sosun içine ilave edelim.
- Patates ve köftelerin üzerine sosu gezdirelim.
- Önce hızlı sonra kısık ateşte 20 -25 dakika kadar ocakta pişirelim.
İzmir Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.