
İzmir Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram az yağlı kıyma
- Yarım ekmek
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşı biber salçası
- 1 kase rendelenmiş domates
- 1 çorba kaşı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 tane defne yaprağı
- 1 litre su
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazırlanışı iki sefer çekilmiş olan kıymamızı karıştırma kabına alıyoruz.
- Rendelenmiş soğan yumurta maydanoz ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmeği tuz karabiber pulbiber serpip güzelce yoğuruyoruz.
- Modüllere bölüp köftelerimizi parmak formunda yuvarlıyoruz.
- Fırın tepsisine diziyor ve ortalarına uzunlamasına kestiğimiz patatesleri yerleştiriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.
- Küçük bir tava içerisine tereyağını alıyoruz birazcık kızarınca domates biber salçasını ek edip kavuruyoruz.
- Defne yaprağı ile birlikte dondurucudan çıkardığımız domatesi de ek ediyoruz.
- Biraz çevirdikten sonra bir tatlı kaşığı unu koyup çevirip üzerine kaynar suyunu verip bir taşım kaynayınca tuz karabiber ekleyip fırından çıkardığımız köftenin üzerine döküyoruz birazı kalıyor onu da kaynatıyoruz
- Köftemiz fırından çıktıktan sonra oz azalmış oluyor kalan sosu veriyoruz. Çok lezzetli bir ana yemek oldu sizlerde kesinlikle deneyin ellerinize sıhhat. Ben patlıcan kebabı yaptım yanına isterseniz sizde yapın.