İzmir Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kay kaşığı karabiber
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
İzmir Köfte Tanımı Yapılışı
- Geniş bir kapta köfte için gerekli gereçleri ekleyip yoğurunuz (Soğanları rendeleyip suyunu süzün) yaklaşık 5 dakika yoğurunuz. Kıvamı yoğurdukça hoş olur.
- Köfteleri şekillendirip tavada kızartınız. Patatesi elma dilim formunda dilimleyip hafif kızartınız.
- Küçük uzunluk daire biçimindeki tepsiye itinalı bir formda; köfte, patates, dilimlenmiş domatesi sıralayın. Yeşil biberleri en üste yerleştiriniz.
- Tepsinin tamamına birebir süreci uygulayınız. Geniş bir kapta 1 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 şu bardağı sıcak şu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırıp tepsinin üzerine ekleyiniz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika biber ve patateslerin üstü kızarana dek. Pişiriniz. Pişme mühleti fırına nazaran farklılık gösterebilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.