
İzmir Bomba Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru:
- 4 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 400 gram kakaolu fındık kreması
İzmir Bomba Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Hamur için evvel kuru gereçler karıştırılır.
- Sonra sıvılar eklenerek hamur yoğurulur.
- 15-20 dakika ağzı kapalı bir formda buzdolabında bekletilir.
- Hamur ceviz büyüklüğünde modüllere bölünür.
- Bezeler çok ince açılarak buzdolabında bekleyen çoko kremadan her hamura 1 tatlı kaşığı konur.
- El ile yuvarlanarak alt kısmına gelen hamur fazlalığı kopartılarak tepsiye dizilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika üzeri fazla kızarmayacak formda pişirilir.Afiyet olsun.Hayırlı üç aylar.