
Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg kuzu pirzola
- Yarım çay bardağı süt
- Tane karabiber ( 1 çay kaşığı kadar)
- 1 çay kaşığı biberiye
- Zeytinyağ
Izgara Tavada Kuzu Pirzola Tanımı Yapılışı
- Etlerimizi 1 gece evvelce marine edersek daha yumuşak ve lezzetli olur.
- Birinci olarak döküm ızgara tavamızı uygunca ısıtıyoruz. Hafif duman çıkmaya başlayınca etlerimizi diziyoruz ve her iki tarafını da 1-2 dakika kadar pişirip çevirerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Bu sırada altını muhakkak kısmıyoruz etlerimizin suyunu salmadan pişmesi gerekiyor.
- Ve çatal bıçak üzere şeylerle çevirmiyoruz maşa kullanıyoruz.
- Yaklaşık 5-6 dakika pişirdikten sonra tabağımıza alıp tuzumuzu döküyoruz ve afiyetle yiyoruz.