Iyilik herzaman iyiliktir! Karşılıksız yapılan iyilikler,gün gelir kapımızı çalarBüyüklerimiz bile yap iyiliği beygir denize demişler,balık bilmezse halik bilir Yapılan iyilikler mutlaka ve mutlaka ki insanları mutlu ederOnların ihtiyacı oldukları anda yanına almak çok önemlidirUnutmayalım ancak bizimde yardıma ve bir iyilik elinin uzatılmasına ihtiyacımız olabilir Haydi her zaman beraber karşılıksız yardıma muhtaçlara iyilik elimizi uzatalım BİR BAŞKASINA DEVRET Karım ve iki yaşındaki kızımızla birlikte Oregon'daki Rogue Nehri Vadisinde her yerden uzak, kar dolgun bir kamp uygun bozuk bir araçla kalakalmıştık Bu yolculuğa, iki takvim mecbur hizmetimi tamamlamamı anmak için çıkmıştık, fakat yeni aldığım tıp derecem, yolculuk için kiraladığımız aracı onarmakta bir işe yaramıyordu Bu olayın üzerinden 20 yıl geçti, fakat o günü dün gibi anımsıyorum Az Önce uykudan kalkmıştım ve el yordamıyla elektrik düğmesini bulmaya çalışıyordum, fakat elektrik yoktu Ateşleme tertibatını da denedim, ancak sonuç alamadım Kamp yaptığımız araçtan çıkarken ağzıma geleni söylüyordum ama bardaktan boşalırcasına yağan yağmur sesimi boğdu Karımla beraber akümüzün bittiği ve hemen bacaklarımın otomobiller hakkındaki bilgimden daha işe yarar olacağı sonucuna vardık Birkaç dingil ötedeki anayola çıkıp otostop çekmeye karar verdim bu vesileyle karım da iki yaşındaki kızımızın yanında kalacaktı İki saat daha sonra burkulmuş bir bilekle başlıca yola vardım ve bir kereste kamyonunu durdurmayı başardım Kamyon şoförü beni yol üzerindeki ilk benzincide bırakıp gitti Benzinliğe girerken, birdenbire bugünün Pazar olduğunu gördü Benzinlik kapalıydı Ama jetonlu bir telefon ve yırtık pırtık bir telefon rehberi vardı 20 dingil uzaktaki en yakın kasabada yer alan bir araba servisini aradım Telefona açan Bob, başımıza gelenleri sabırla dinledi ve ben bulunduğumuz yeri betimleme ederken Tamamlanmış, merak etmeyin Pazarları genelde çalışmam, lakin yarım saat sonra orada olurumdedi Yardıma gelmesi beni rahatlatmıştı, lakin Bob'un yardım önerisinin ne kadara mal olacağı düşüncesi beni kaygılandırıyordu Bob, pırıl pırıl kırmızı kurtarıcısı ile geldi ve birlikte kamp yerine gittik Albenili araçtan indikten daha sonra etrafıma bakınırken Bob'un koltuk değneklerine dayanarak dışarı çıkmaya çalıştığını gördüm Bob'un belden aşağısı tutmuyordu! Bob kamp aracına dürüst ilerlerken bir kere daha bu yardımın maliyetini hesaplamaya başladım Sadece akü tekrar Aküyü bağlantı kablosuyla sorumluluk ederiz ve hemen yola çıkarsınızBob aküyü şarj ederken kızımı da yaptığı numaralarla eğlendirdi Hatta kulağını gerisinde bir çeyreklik çıkarıp ona verdi Temas kablolarını aracına geri koyarken borcumun ne kadar olduğunu sordum Borcun değildiyerek beni şaşırttı Hayır, sana yaptığın işin karşılığını ödemeliyimdiye ısrar ettim Gerek değildiye yineledi Vietnam'dayken, bacaklarımı kaybettiğimde biri bana bundan daha kötü bir durumdayken takviye etmiş ve yalnızca benim de başka birine takviye etmemi söylemişti böylece bana borcun yok Lakin unutma, eline fırsat geçtiğinde sen de başkasına bir iyilik yap Şimdi bu olaydan 20 yıl sonrasına, çoğu kez tıp öğrencilerine ders verdiğim yoğun muayenehaneme geri dönelim Eyalet dışındaki bir okulda okuyan ikinci derslik öğrencisi Cindy, bu bölgede yaşayan annesiyle birlikte kalabilmek için bir aylığına benim yanıma geldi Cindy ile birlikte içki ve uyuşturucu sebebiyle bedeni mahvolmuş olmuş bir hastanın muayenesini yeni bitirmiştik Hemşire odasında mümkün tedavi seçeneklerini tartışıyorduk fakat pat diye gözlerinin dolduğunu fark ettim Bu tür şeylerden söz etmek seni rahatsız mı ediyor?diye sordum Cindy hıçkırarak Hayırdedi Ama bu hasta annem de olabilirdi Onun da böyle bir sorunu varÖğle yemeği arasını konferans salonunda Cindy'nin alkolik annesinin dokunaklı geçmişini tartışarak geçirdik Cindy ağlayarak bana içini döküp ailesinin geçmişini dolduran öfkeyi, utancı ve düşmanlık duygusunu anlattı Cindy'ye annesinin çare olabileceğini söyleyerek onu ümitlendirdim ve eğitimli bir danışmanla konuşması için annesine randevu aldık Cindy'nin ailenin öteki üyelerinden de büyük takviye görebilen annesi tedavi görmeye razı oldu Birkaç hafta hastaneye gittikten sonradan yepyeni ve farklı bir insan oldu Aile çözülmenin eşiğindeyken ilk kez bir ümit ışığı görmüştü Cindy Size olan borcumu nasıl ödeyebilirim?diye sordu seçme parça Geçmişe bakıp karla kaplı kamp alanındaki bozuk kamp aracını ve belden aşağısı tutmayan iyi yürekli, faydalı adamı düşünürken Cindy'ye verebileceğim tek cevap olduğunu anladım: Sen de bir başkasına bir iyilik yap
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.