iltasyazilim
FD Üye
Türk kahvesi nasıl yapılır
Türk kahvesi yapımı
Türk kahvesi pişirmenin püf noktası
Türk Kahvesinin Çekilmesi
Nefis bir Türk kahvesi hazırlamanın birincil adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar Unutmayın ancak, Türk kahvesinin en manâlı özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin olası mertebe ince çekilmesidir Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş için elle çevrilen veya elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz
Fakat günümüzde, artık hemencecik herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz
Türk Kahvesinin Pişirilmesi
Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi sırasında ortaya çıkar Türk kahvesi öteki kahveler aralarında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür Kahvenin lezzetinde kayda değer olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki öğe ise kullanılacak suyun kalitesidir Kuşkusuz musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir
Kahve fincanınızı ağzına değin soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan için iki nehir kaşığı kahve (bu hemen hemen 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin Esmer şeker daha dinç olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar sırası gelmişken, kahvenizi olası olduğu dek az şekerler için oysa kahve tadını daha güçlü olarak alın
Kısık ateşte kahve ve şekeri ayrıntılarıyla karıştırın Sakın yüksek ateşte tez pişirmeye çalışmayın
Takriben bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan köpüğü bitmiş fincana alın Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 defa bitmiş edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın *
Türk kahvesi yapımı
Türk kahvesi pişirmenin püf noktası
Türk Kahvesinin Çekilmesi
Nefis bir Türk kahvesi hazırlamanın birincil adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar Unutmayın ancak, Türk kahvesinin en manâlı özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin olası mertebe ince çekilmesidir Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş için elle çevrilen veya elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz
Fakat günümüzde, artık hemencecik herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz
Türk Kahvesinin Pişirilmesi
Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi sırasında ortaya çıkar Türk kahvesi öteki kahveler aralarında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür Kahvenin lezzetinde kayda değer olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki öğe ise kullanılacak suyun kalitesidir Kuşkusuz musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir
Kahve fincanınızı ağzına değin soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan için iki nehir kaşığı kahve (bu hemen hemen 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin Esmer şeker daha dinç olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar sırası gelmişken, kahvenizi olası olduğu dek az şekerler için oysa kahve tadını daha güçlü olarak alın
Kısık ateşte kahve ve şekeri ayrıntılarıyla karıştırın Sakın yüksek ateşte tez pişirmeye çalışmayın
Takriben bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan köpüğü bitmiş fincana alın Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 defa bitmiş edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.