Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İyi Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

İyi Türk Kahvesi Nasıl Yapılır
0
144

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Türk kahvesi nasıl yapılır
Türk kahvesi yapımı
Türk kahvesi pişirmenin püf noktası



Türk Kahvesinin Çekilmesi

Nefis bir Türk kahvesi hazırlamanın birincil adımı kahve çekirdeklerinin çekilmesi ile başlar Unutmayın ancak, Türk kahvesinin en manâlı özelliklerinden bir tanesi kahve çekirdeklerinin olası mertebe ince çekilmesidir Türk kahvesi dünyadaki en ince kahvedir İnceliğin kıvamı bebek pudrası kıvamındadır Bu iş için elle çevrilen veya elektrikli otomatik bir değirmen kullanabilirsiniz

Fakat günümüzde, artık hemencecik herkes hazır kavrulmuş ve çekilmiş kahve kullanmaktadır Kaliteli bir markanın kullanıma hazır Türk kahvesini satın alarak kahvenin çekilmesi adımını atlayabilirsiniz

Türk Kahvesinin Pişirilmesi

Türk kahvesinin bir diğer kendine has özelliği ise pişirilmesi sırasında ortaya çıkar Türk kahvesi öteki kahveler aralarında kaynatılarak hazırlanan tek kahve türüdür Kahvenin lezzetinde kayda değer olan ilk unsur yukarıda anlatıldığı üzere kaliteli bir kahve kullanmaktadır Sonraki öğe ise kullanılacak suyun kalitesidir Kuşkusuz musluk suyu kullanmayın Musluk suyundaki klor kahvenizin tadını bozabilir

Kahve fincanınızı ağzına değin soğuk içme suyu ile doldurup, suyu cezveye boşaltınCezveye her bir fincan için iki nehir kaşığı kahve (bu hemen hemen 5 gram kahve demektir) ekleyin Eğer şeker ilave edeceksiniz bu aşamada arzunuza göre ilave edin Esmer şeker daha dinç olsa da Türk kahvesinde beyaz şeker daha iyi köpük elde etmenizi sağlar sırası gelmişken, kahvenizi olası olduğu dek az şekerler için oysa kahve tadını daha güçlü olarak alın

Kısık ateşte kahve ve şekeri ayrıntılarıyla karıştırın Sakın yüksek ateşte tez pişirmeye çalışmayın

Takriben bir dakika içerisinde köpüğünüzün oluştuğunu göreceksiniz Bu köpüğü fincana alıp kaynatmaya devam edin Oluşan köpüğü bitmiş fincana alın Bu köpürtüp köpüğü alma işlemini tercihen 1 ya da 3 defa bitmiş edin Son olarak, kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın *
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt