Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İyi Bal Nasıl Anlaşılır

İyi Bal Nasıl Anlaşılır
0
135

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Bal genellikle doğal tatlandırıcı ve epeyce yardımcı bir süper yiyecek olarak tanımlanır Fakat günümüzde marketlerde satılan ballar reel besin değerlerinin çoğunu içermiyor Eski Yunanlılar bu soruna çözümü şu şekilde bulmuşlardı: Balın doğallığı içerdiği doğal maddeler ve parçalarla belli olur

Hakiki bal arıların topladığı polenler ve nektarlara bağlı olarak değişik renklerde olabilir Balın rengi koyulaştıkça antioksidan miktarı da artar

Gerçek balda kanser riskini azaltan ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkin olduğu tanıdık polifenol isimli bir antioksidan bulunur Koyu renkteki balların bazılarında her gramda 201 miligram polifenol bulunur Çiçek ballarında ise gramda fakat 71 miligram polifenol bulunur

Bal kavanozunun üstünde biriken beyaz polenli kısım B, C, D ve E vitamini açısından fazla zengindir Hem içerisinde 31 değişiklik antioksidan barındırır

Filtreden geçirilmemiş bal arı penisiliniolarak da tanıdık propolis içerir Bu madde ağaçlardan sızan reçine ile elde edilir Arılar bu reçineyi kendi salyalarıyla karıştırır ve antibakteriyel, antifundal ve antiral bir madde elde ederler Bu madde arı kovanlarının duvarlarını hastalıklardan korumakta görevlidir Balın içerisine karışan bu kahverengi madde doğal bir antibakteriyeldir

Arılar bununla beraber bala bir enzim de eklerler Bu nem ile etkileşime girer ve antiseptik özellik bildiren düşük seviyede hidrojen peroksit ortaya çıkmasını sağlar Hidrojen peroksit bakterileri öldürürlen dokulara katiyen hasar vermez

Aşağıdaki linkten konuyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz
Hakiki Bal Nasıl Anlaşılabilir *
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt