iltasyazilim
FD Üye
Bal genellikle doğal tatlandırıcı ve epeyce yardımcı bir süper yiyecek olarak tanımlanır Fakat günümüzde marketlerde satılan ballar reel besin değerlerinin çoğunu içermiyor Eski Yunanlılar bu soruna çözümü şu şekilde bulmuşlardı: Balın doğallığı içerdiği doğal maddeler ve parçalarla belli olur
Hakiki bal arıların topladığı polenler ve nektarlara bağlı olarak değişik renklerde olabilir Balın rengi koyulaştıkça antioksidan miktarı da artar
Gerçek balda kanser riskini azaltan ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkin olduğu tanıdık polifenol isimli bir antioksidan bulunur Koyu renkteki balların bazılarında her gramda 201 miligram polifenol bulunur Çiçek ballarında ise gramda fakat 71 miligram polifenol bulunur
Bal kavanozunun üstünde biriken beyaz polenli kısım B, C, D ve E vitamini açısından fazla zengindir Hem içerisinde 31 değişiklik antioksidan barındırır
Filtreden geçirilmemiş bal arı penisiliniolarak da tanıdık propolis içerir Bu madde ağaçlardan sızan reçine ile elde edilir Arılar bu reçineyi kendi salyalarıyla karıştırır ve antibakteriyel, antifundal ve antiral bir madde elde ederler Bu madde arı kovanlarının duvarlarını hastalıklardan korumakta görevlidir Balın içerisine karışan bu kahverengi madde doğal bir antibakteriyeldir
Arılar bununla beraber bala bir enzim de eklerler Bu nem ile etkileşime girer ve antiseptik özellik bildiren düşük seviyede hidrojen peroksit ortaya çıkmasını sağlar Hidrojen peroksit bakterileri öldürürlen dokulara katiyen hasar vermez
Aşağıdaki linkten konuyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz
Hakiki Bal Nasıl Anlaşılabilir *
Hakiki bal arıların topladığı polenler ve nektarlara bağlı olarak değişik renklerde olabilir Balın rengi koyulaştıkça antioksidan miktarı da artar
Gerçek balda kanser riskini azaltan ve kalp rahatsızlıklarına karşı etkin olduğu tanıdık polifenol isimli bir antioksidan bulunur Koyu renkteki balların bazılarında her gramda 201 miligram polifenol bulunur Çiçek ballarında ise gramda fakat 71 miligram polifenol bulunur
Bal kavanozunun üstünde biriken beyaz polenli kısım B, C, D ve E vitamini açısından fazla zengindir Hem içerisinde 31 değişiklik antioksidan barındırır
Filtreden geçirilmemiş bal arı penisiliniolarak da tanıdık propolis içerir Bu madde ağaçlardan sızan reçine ile elde edilir Arılar bu reçineyi kendi salyalarıyla karıştırır ve antibakteriyel, antifundal ve antiral bir madde elde ederler Bu madde arı kovanlarının duvarlarını hastalıklardan korumakta görevlidir Balın içerisine karışan bu kahverengi madde doğal bir antibakteriyeldir
Arılar bununla beraber bala bir enzim de eklerler Bu nem ile etkileşime girer ve antiseptik özellik bildiren düşük seviyede hidrojen peroksit ortaya çıkmasını sağlar Hidrojen peroksit bakterileri öldürürlen dokulara katiyen hasar vermez
Aşağıdaki linkten konuyla ilgili videoyu izleyebilirsiniz
Hakiki Bal Nasıl Anlaşılabilir *