Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İtalyanların En Meşhur Yemeği

İtalyanların En Meşhur Yemeği
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
İtalyanların En Ünlü Yemekleri



İtalyanların En Meşhur Yemeği Nedir

İtalyanların Tüm dünyada bilinen en ünlü ve çokça tükettikleri yemeklerden biri Spagetti'dir

İtalyan mutfağının tarihi eski kültürlere dayanır Etrüksler, Romalılar, Fenikeliler, Gotlar, Seasenler, Normanlar, İspanyollar ve Avustralyalıların İtalyan mutfağında büyük etkisi olmuştur Batı ve Fransız mutfağının İtalyan kültüründen etkilendiği söylenmektedir

İtalyan mutfağı bölgelerine kadar değişerek, her bölgenin kendine özgü yemeklerinin bir araya gelmesinden oluşmuştur

Napolide pizza,

Floransanın eksik pişmiş ızgara Floransa Bifteği,

Sienanın yalnızca su ve undan ibaret makarnası pici,

Romanın baharat soslu makarnası arabbiata ile yumurta,

Jambon ve karabiberli makarnası carbonara

Milanonun safranlı pilavı,

Kuzey bölgesinin daha çok kışın yenilen tanınmış polenta sı (mısır unu peltesi),

Sardunya adasının genç domuz etinden kızartılarak yapılan ünlü porchetto'su,

Pulianın yalnızca un ve su katılarak el ile yapılan ve şalgamyeşilliği ile nezaket edilen taze bukle makarnası orecchiette alla cirne di rape ve daha bir çoğu

İtalyanların En Ünlü Yemekleri Tarifleri

İtalyan Merengi

250 gr şeker
250 gr tereyağı
5 yumurta akı
1 paket vanilya
kuru üzüm

Şekeri, bir kap içine ve üzümleri örtecek kadar su ile kaynamaya bırakınız (Şekerin kıvamı şöyle anlaşılması mümkün Soğuk su içine kaynatılan şeker 1 damla akıtıldığı vakit, lokum kıvamında suyun dibine çöküyorsa şekerin kıvamı olmuştur Eğer su içinde dağılıyorsa, şekeri bir vakit daha kaynatılması gerekir)
Şeker kıvamına gelince öteki bir kap içinde 5 yumurta aklarını katı bir ayla gelinceye kadar çarpınız
Vanilya ilâve ediniz Beyazlatılmış aklar içine şekeri ağır ağır karıştırarak ilâve ediniz Soğumaya bırakınız
Aka şekeri ilâve ettikten sonra devamlı karıştırınız
Tereyağını bir kasede tahta kaşık ile karıştırarak beyazlatınız
Sonra, şekerli akları azar azar ilâve ederek karıştırınız


Ravioli

Zorunlu malzeme

2 su bardağı un
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
250 gr lor peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuzlu
Üzeri için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
4 dilim kurutulmuş domates
15 gr tereyağı

Maydanozu temizleyip kıyın Un, yumurta, bir parça tuzlu ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye değin çekin Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin
Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonradan kıyın Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun Domates püresi ve domatesleri ek edip 56 dakika daha kavurun
Hamuru 4 eşdeğer parçaya bölün Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın Yufkalardan 5'er cm'lik daireler belirli Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuzlu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin Sıcak servis yapın

İtalyan Omleti

Malzemeler

Tuz
100 gr margarin
1 orta büyüklükte soğan
800 gr kabukları soyulmuş domates
Karabiber
maydanoz
50 gr kaşar peyniri

Yumurtaları birazcık tuz ile çırpın Tavada bir dere kaşığı margarini kızdırın Bir yumurtadan içine atıp omlet haline getirin Aynı şekilde 8 tane omlet pişirin Her birini dörde katlayıp sıcak olarak muhafaza edin Kalan margarini tavada kızdırın Soğanı ayıklayıp doğrayın Kızdırılmış olan yağda pembeleştirin Kabukları soyulmuş olan domatesleri minik ufak belirlenmiş ve soğanlara ek edin Tuz, karabiber ekin Hazırlanan bu sosu kapaksız olarak 10 dakika pişirin Omletleri servis tabağına yerleştirin Koyulaşmış olan sosu üzerlerine dökün Maydanozu doğrayın Kaşar peynirini rendeleyin Birlikte omletlerin üstüne serpip servis yapın *
 

Similar threads

İtalyanların En Meşhur Yemekleri İtalyanların En Meşhur Yemeği Nedir İtalyanların Tum dunyada bilinen en meşhur ve bolca tukettikleri yemeklerden biri Spagetti'dir İtalyan mutfağının tarihi eski kulturlere dayanır Etruksler, Romalılar, Fenikeliler, Gotlar, Seasenler, Normanlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
İtalyanların Ünlü Yemeği İtalyanların En Ünlü Yemeği Nedir İtalyan mutfağı dünyanın en varlıklı mutfaklarından biridir İtalyan mutfağının tarihçesi MÖ 4 yüzyıla kadar uzanmakla birlikte 18 yüzyılda Amerika kıtasından getirilen sebze ve meyveler doğru büyük bir değişime uğramıştır İtalyan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
hollandanın yemek kültürü, hollanda yemekleri, hollandanın yemek isimleri, hollanda yemeği Hollanda ’nın sömürge geçmişi Hollanda ’nın yemek kültürü üzerinde önemli bir etkiye sahip Endonezya mutfağının izleri Hollanda ’nın yemek kültürünü oluşturuyor Hollanda ’nın kendine özgü yemek yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
doğu anadolu yemekleri, doğu anadolu yemek yemek kültürü, doğu anadolu bölgesi yemekleri KESME ÇORBA Malzeme: 500 gr Un, 1 litre Et suyu, 250 gr Mercimek, 2 kaşık salça, tuz, 2 kaşık margarin ya da tereyağı Yapılışı: Hamur ayrıntılarıyla yoğrulur , ince ince kesilir Önceden hazır olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler 1.5 su bardağı süt1 su bardağı kremaYarım çay bardağı toz şeker1 paket vanilya4 adet yaprak jelatin Sosu için Hazır paket orman meyveli sos kullandım Panna Cotta (İtalyanların Meşhur Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,817Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt