iltasyazilim
FD Üye
İtalyanların En Ünlü Yemekleri
İtalyanların En Meşhur Yemeği Nedir
İtalyanların Tüm dünyada bilinen en ünlü ve çokça tükettikleri yemeklerden biri Spagetti'dir
İtalyan mutfağının tarihi eski kültürlere dayanır Etrüksler, Romalılar, Fenikeliler, Gotlar, Seasenler, Normanlar, İspanyollar ve Avustralyalıların İtalyan mutfağında büyük etkisi olmuştur Batı ve Fransız mutfağının İtalyan kültüründen etkilendiği söylenmektedir
İtalyan mutfağı bölgelerine kadar değişerek, her bölgenin kendine özgü yemeklerinin bir araya gelmesinden oluşmuştur
Napolide pizza,
Floransanın eksik pişmiş ızgara Floransa Bifteği,
Sienanın yalnızca su ve undan ibaret makarnası pici,
Romanın baharat soslu makarnası arabbiata ile yumurta,
Jambon ve karabiberli makarnası carbonara
Milanonun safranlı pilavı,
Kuzey bölgesinin daha çok kışın yenilen tanınmış polenta sı (mısır unu peltesi),
Sardunya adasının genç domuz etinden kızartılarak yapılan ünlü porchetto'su,
Pulianın yalnızca un ve su katılarak el ile yapılan ve şalgamyeşilliği ile nezaket edilen taze bukle makarnası orecchiette alla cirne di rape ve daha bir çoğu
İtalyanların En Ünlü Yemekleri Tarifleri
İtalyan Merengi
250 gr şeker
250 gr tereyağı
5 yumurta akı
1 paket vanilya
kuru üzüm
Şekeri, bir kap içine ve üzümleri örtecek kadar su ile kaynamaya bırakınız (Şekerin kıvamı şöyle anlaşılması mümkün Soğuk su içine kaynatılan şeker 1 damla akıtıldığı vakit, lokum kıvamında suyun dibine çöküyorsa şekerin kıvamı olmuştur Eğer su içinde dağılıyorsa, şekeri bir vakit daha kaynatılması gerekir)
Şeker kıvamına gelince öteki bir kap içinde 5 yumurta aklarını katı bir ayla gelinceye kadar çarpınız
Vanilya ilâve ediniz Beyazlatılmış aklar içine şekeri ağır ağır karıştırarak ilâve ediniz Soğumaya bırakınız
Aka şekeri ilâve ettikten sonra devamlı karıştırınız
Tereyağını bir kasede tahta kaşık ile karıştırarak beyazlatınız
Sonra, şekerli akları azar azar ilâve ederek karıştırınız
Ravioli
Zorunlu malzeme
2 su bardağı un
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
250 gr lor peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuzlu
Üzeri için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
4 dilim kurutulmuş domates
15 gr tereyağı
Maydanozu temizleyip kıyın Un, yumurta, bir parça tuzlu ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye değin çekin Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin
Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonradan kıyın Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun Domates püresi ve domatesleri ek edip 56 dakika daha kavurun
Hamuru 4 eşdeğer parçaya bölün Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın Yufkalardan 5'er cm'lik daireler belirli Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuzlu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin Sıcak servis yapın
İtalyan Omleti
Malzemeler
Tuz
100 gr margarin
1 orta büyüklükte soğan
800 gr kabukları soyulmuş domates
Karabiber
maydanoz
50 gr kaşar peyniri
Yumurtaları birazcık tuz ile çırpın Tavada bir dere kaşığı margarini kızdırın Bir yumurtadan içine atıp omlet haline getirin Aynı şekilde 8 tane omlet pişirin Her birini dörde katlayıp sıcak olarak muhafaza edin Kalan margarini tavada kızdırın Soğanı ayıklayıp doğrayın Kızdırılmış olan yağda pembeleştirin Kabukları soyulmuş olan domatesleri minik ufak belirlenmiş ve soğanlara ek edin Tuz, karabiber ekin Hazırlanan bu sosu kapaksız olarak 10 dakika pişirin Omletleri servis tabağına yerleştirin Koyulaşmış olan sosu üzerlerine dökün Maydanozu doğrayın Kaşar peynirini rendeleyin Birlikte omletlerin üstüne serpip servis yapın *
İtalyanların En Meşhur Yemeği Nedir
İtalyanların Tüm dünyada bilinen en ünlü ve çokça tükettikleri yemeklerden biri Spagetti'dir
İtalyan mutfağının tarihi eski kültürlere dayanır Etrüksler, Romalılar, Fenikeliler, Gotlar, Seasenler, Normanlar, İspanyollar ve Avustralyalıların İtalyan mutfağında büyük etkisi olmuştur Batı ve Fransız mutfağının İtalyan kültüründen etkilendiği söylenmektedir
İtalyan mutfağı bölgelerine kadar değişerek, her bölgenin kendine özgü yemeklerinin bir araya gelmesinden oluşmuştur
Napolide pizza,
Floransanın eksik pişmiş ızgara Floransa Bifteği,
Sienanın yalnızca su ve undan ibaret makarnası pici,
Romanın baharat soslu makarnası arabbiata ile yumurta,
Jambon ve karabiberli makarnası carbonara
Milanonun safranlı pilavı,
Kuzey bölgesinin daha çok kışın yenilen tanınmış polenta sı (mısır unu peltesi),
Sardunya adasının genç domuz etinden kızartılarak yapılan ünlü porchetto'su,
Pulianın yalnızca un ve su katılarak el ile yapılan ve şalgamyeşilliği ile nezaket edilen taze bukle makarnası orecchiette alla cirne di rape ve daha bir çoğu
İtalyanların En Ünlü Yemekleri Tarifleri
İtalyan Merengi
250 gr şeker
250 gr tereyağı
5 yumurta akı
1 paket vanilya
kuru üzüm
Şekeri, bir kap içine ve üzümleri örtecek kadar su ile kaynamaya bırakınız (Şekerin kıvamı şöyle anlaşılması mümkün Soğuk su içine kaynatılan şeker 1 damla akıtıldığı vakit, lokum kıvamında suyun dibine çöküyorsa şekerin kıvamı olmuştur Eğer su içinde dağılıyorsa, şekeri bir vakit daha kaynatılması gerekir)
Şeker kıvamına gelince öteki bir kap içinde 5 yumurta aklarını katı bir ayla gelinceye kadar çarpınız
Vanilya ilâve ediniz Beyazlatılmış aklar içine şekeri ağır ağır karıştırarak ilâve ediniz Soğumaya bırakınız
Aka şekeri ilâve ettikten sonra devamlı karıştırınız
Tereyağını bir kasede tahta kaşık ile karıştırarak beyazlatınız
Sonra, şekerli akları azar azar ilâve ederek karıştırınız
Ravioli
Zorunlu malzeme
2 su bardağı un
3 yumurta
Yarım demet maydanoz
250 gr lor peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuzlu
Üzeri için:
4 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
4 dilim kurutulmuş domates
15 gr tereyağı
Maydanozu temizleyip kıyın Un, yumurta, bir parça tuzlu ve maydanozu mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye değin çekin Hamuru unlu bir tezgaha alıp elinizle yoğurun Folyoya sarıp 20 dakika buzdolabında bekletin
Domatesli sos için, kurutulmuş domatesleri ılık suda beklettikten sonradan kıyın Tereyağını tavada eritip sarımsakları kavurun Domates püresi ve domatesleri ek edip 56 dakika daha kavurun
Hamuru 4 eşdeğer parçaya bölün Unlanmış tezgahta oklavayla ince yufkalar açın ve üzerine temiz bir bezle örtüp hafifçe kurumaya bırakın Yufkalardan 5'er cm'lik daireler belirli Ortalarına birer tatlı kaşığı lor peyniri paylaştırın Maydanozlu ravyoli hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuzlu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu gezdirin Sıcak servis yapın
İtalyan Omleti
Malzemeler
Tuz
100 gr margarin
1 orta büyüklükte soğan
800 gr kabukları soyulmuş domates
Karabiber
maydanoz
50 gr kaşar peyniri
Yumurtaları birazcık tuz ile çırpın Tavada bir dere kaşığı margarini kızdırın Bir yumurtadan içine atıp omlet haline getirin Aynı şekilde 8 tane omlet pişirin Her birini dörde katlayıp sıcak olarak muhafaza edin Kalan margarini tavada kızdırın Soğanı ayıklayıp doğrayın Kızdırılmış olan yağda pembeleştirin Kabukları soyulmuş olan domatesleri minik ufak belirlenmiş ve soğanlara ek edin Tuz, karabiber ekin Hazırlanan bu sosu kapaksız olarak 10 dakika pişirin Omletleri servis tabağına yerleştirin Koyulaşmış olan sosu üzerlerine dökün Maydanozu doğrayın Kaşar peynirini rendeleyin Birlikte omletlerin üstüne serpip servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.