Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İtalyan Usulü Kabaklı Omlet Tarifi Resimli

İtalyan Usulü Kabaklı Omlet Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
İtalyan Usulü Kabaklı Omlet nasıl yapılır
İtalyan Usulü Kabaklı Omlet hazırlanışı




İtalyan Usulü Kabaklı Omlet malzemeleri:

4 orta irtifa kabak
6 yumurta
2 baş soğan
14 su bardağı soğuk su
12 demet maydanoz veya taze fesleğen
14 tatlı kaşığı minik hindistan cevizi rendesi
4 çorba kaşığı parmesan peyniri rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
taze çekilmiş karabiber
tuz

üstü için:
taze fesleğen veya maydanoz


İtalyan Usulü Kabaklı Omlet yapımı:

Soğanları halka halka doğrayın Maydanozu veya fesleğeni ince ince kıyın Kabakları yıkayıp kurulayın ve ince halkalar halinde doğrayın

Tavada 1,5 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın İçine soğanları atın ve ona ateşte 5 dakika, soğanlar sararıncaya değin karıştırarak kavurun İçine kabaklan atın ve yine orta ateşte, kabaklar hafif kızarıp yumuşayıncaya değin 10 dakika birlikte kavurun Pişme esnasında kabakları sıkça karıştırmayı unutmayın sonradan ateşten alıp 10 dakika soğumaya bırakın Derin bir kapta yumurtaları birazcık çırpın, içine suyu, kıyılmış fesleğeni ya da maydanozu, tuzu, karabiberi ve küçük hindistan cevizi rendesini atın Soğumuş olan kabak ve soğan karışımını üzerine ekleyin, rendelenmiş parmesan peynirinin 3 çorba kaşığını da ek ederek birlikte karıştırın

hemen hemen 20 cm çapında bir tavaya kalan zeytinyağını koyup, kızdırın İçine hazırladığınız karışımı döküp, sebzeleri bir spatula ile yayınlama Kalan parmesan peyniri rendesini üstüne serpin Ateşi kısarak, hafif ateşte 15 dakika, omletin altı kızarıp kenarlar altın rengi almaya başlayıncaya dek pişirin Omletin üstü hala azıcık sulu kalacaktır

sonradan tavanın sapını bir parça alüminyum kağıt ile iyice sarın, kızdırdığınız fırın ızgarasının altına tavayı koyun 3 dakika omletiniz kabarıncaya ve ahmımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar üstünü kızanın Bir spatula yardımı ile bozmadan servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanozu veya fesleğenleri serperek sıcak olarak servis yapın

Afiyet olsun



*
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,081Kullanıcılar
sadrazamcaSon üye
Üst Alt