İtalyan Spagettisi (Spaghetti Napoletana) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket spagetti
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet sulu domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam karabiber ve kekik
İtalyan Spagettisi (Spaghetti Napoletana) Tanımı Yapılışı
- Spagetti klasik bir biçimde pişirilirken sos için tencereye soğan rendelenir zeytinyağlı tavada orta ateşte yumuşayana kadar kavrulur.
- Daha sonra üzerine rendelenen sarımsakta ek edilir ve tahta bir kaşık yardımıyla yavaşça karıştırılır.
- İçine rendelenmiş domates ek edilir. Sırasıyla sirke tuz ve karabiber atılır 2-3 dakika sonra domates salçası konulur.
- Sarı suyunu azcıkta olsa çektikten sonra ocağın altı kapatılır ve içine isteğe nazaran daha fazla kekik ve fesleğen ek edilir.
- Sonra makarnanın içine hepsi dökülür ve hoş bir biçimde karıştırılır. Spaghetti napoletana (İtalyan makarna)mız hazır afiyetler diliyorum ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.