iltasyazilim
FD Üye
İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*4 su bardağı un, elenmiş
*2 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı şeker
*2 çay kaşığı sarımsak tozu
*2 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı fesleğen
*12 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ, veya zeytinyağı
*2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
İstenilen miktarlarda;
*zeytin
*biber
*kiraz domates
*peynir
İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread) Tarifi Yapılışı Önce hamurun bütün malzemelerini derin bir kapta karıştırıyoruz, oldukça ele yapışan bir hamur olur Tezgahın üzerini hafif unluyoruz ve hamuru 5 dakika kadar yoğuruyoruz Hamur hafif *“lastik kıvamına gelip kendini toparlayınca, derin kaseyi bol sıvı yağ ile yağlıyoruz ve hamuru kase içinde mayalanmaya bırakıyoruz Yüzünün kurumaması için ıslak bir bez veya streçle kapatın Bir saat mayalandıktan sonra, hamuru iki eşit parçaya bölün, bezeleyin ve merdane ile 23 cm kalınlığında açın (Ben dikdörtgen açtım, çünkü fırın tepsisinde pişirdim, siz ister borcamda, ister yuvarlak tepside de yapabilirsiniz) Buraya not olarak yazmak istedim: ben siteye göndereceğim için iki büyük ekmek açtım ve dört çeşit örnek gösterdim Normalde bir tepsi yaparım ve hamurun malzemelerinin yarısını kullanırım 4 bardak un ölçüsüyle iki büyük ekmek çıkıyor Hamuru iki ayrı tepsiye döşedim ve her ikisini de yarım yarım değişik sebzeler döşedim Üzerine fırçayla bol*zeytinyağı sürüp, bu şekilde bir saat daha mayalanmasını bekledim Üzerine dizdiğiniz sebzeleri iyice hamurun üzerine bastırın, pişerken hamur kabarıyor ve üzerinin sebzeleri dökülüyor
Tarifte renkli dolmalık pat biber, zeytin, peynir, ve kiraz domates kullandım Diğer seçenekler ise: (kuru domates ve kavrulmuş sarımsak) veya (enginar ve mantar), (taze kekik, fesleğen ve kırmızı kuru soğan), (deniz tuzu ve yeşil soğan) gibi bir çok çeşidini yapabilirsiniz En basiti ise üzerine rendelenmiş kasar ve bol baharat serpip pişirmek, hepside birbirinden nefis
Tepsi içinde mayalanan hamur, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişer (30 dakika kadar) İlk sıcağı gittikten sonra üzerine toz parmesan peyniri serpilir ve dilimlenir Çorbaların yanında, kahvaltılıkta, veya aksam çayı yanında enfes bir lezzet Beğeneceginizi umuyorum Şimdiden afiyet olsun
*4 su bardağı un, elenmiş
*2 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı şeker
*2 çay kaşığı sarımsak tozu
*2 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı fesleğen
*12 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ, veya zeytinyağı
*2 su bardağı ılık su
Üzeri için;
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
İstenilen miktarlarda;
*zeytin
*biber
*kiraz domates
*peynir
İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread) Tarifi Yapılışı Önce hamurun bütün malzemelerini derin bir kapta karıştırıyoruz, oldukça ele yapışan bir hamur olur Tezgahın üzerini hafif unluyoruz ve hamuru 5 dakika kadar yoğuruyoruz Hamur hafif *“lastik kıvamına gelip kendini toparlayınca, derin kaseyi bol sıvı yağ ile yağlıyoruz ve hamuru kase içinde mayalanmaya bırakıyoruz Yüzünün kurumaması için ıslak bir bez veya streçle kapatın Bir saat mayalandıktan sonra, hamuru iki eşit parçaya bölün, bezeleyin ve merdane ile 23 cm kalınlığında açın (Ben dikdörtgen açtım, çünkü fırın tepsisinde pişirdim, siz ister borcamda, ister yuvarlak tepside de yapabilirsiniz) Buraya not olarak yazmak istedim: ben siteye göndereceğim için iki büyük ekmek açtım ve dört çeşit örnek gösterdim Normalde bir tepsi yaparım ve hamurun malzemelerinin yarısını kullanırım 4 bardak un ölçüsüyle iki büyük ekmek çıkıyor Hamuru iki ayrı tepsiye döşedim ve her ikisini de yarım yarım değişik sebzeler döşedim Üzerine fırçayla bol*zeytinyağı sürüp, bu şekilde bir saat daha mayalanmasını bekledim Üzerine dizdiğiniz sebzeleri iyice hamurun üzerine bastırın, pişerken hamur kabarıyor ve üzerinin sebzeleri dökülüyor
Tarifte renkli dolmalık pat biber, zeytin, peynir, ve kiraz domates kullandım Diğer seçenekler ise: (kuru domates ve kavrulmuş sarımsak) veya (enginar ve mantar), (taze kekik, fesleğen ve kırmızı kuru soğan), (deniz tuzu ve yeşil soğan) gibi bir çok çeşidini yapabilirsiniz En basiti ise üzerine rendelenmiş kasar ve bol baharat serpip pişirmek, hepside birbirinden nefis
Tepsi içinde mayalanan hamur, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişer (30 dakika kadar) İlk sıcağı gittikten sonra üzerine toz parmesan peyniri serpilir ve dilimlenir Çorbaların yanında, kahvaltılıkta, veya aksam çayı yanında enfes bir lezzet Beğeneceginizi umuyorum Şimdiden afiyet olsun