Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread)

İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*4 su bardağı un, elenmiş
*2 çay kaşığı tuz
*2 çay kaşığı şeker
*2 çay kaşığı sarımsak tozu
*2 çay kaşığı kekik
*2 çay kaşığı fesleğen
*12 çay kaşığı karabiber
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı sıvı yağ, veya zeytinyağı
*2 su bardağı ılık su

Üzeri için;


*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

İstenilen miktarlarda;


*zeytin
*biber
*kiraz domates
*peynir

İtalyan Mutfağından Fokaça Ekmeği (Focaccia Bread) Tarifi Yapılışı Önce hamurun bütün malzemelerini derin bir kapta karıştırıyoruz, oldukça ele yapışan bir hamur olur Tezgahın üzerini hafif unluyoruz ve hamuru 5 dakika kadar yoğuruyoruz Hamur hafif *“lastik kıvamına gelip kendini toparlayınca, derin kaseyi bol sıvı yağ ile yağlıyoruz ve hamuru kase içinde mayalanmaya bırakıyoruz Yüzünün kurumaması için ıslak bir bez veya streçle kapatın Bir saat mayalandıktan sonra, hamuru iki eşit parçaya bölün, bezeleyin ve merdane ile 23 cm kalınlığında açın (Ben dikdörtgen açtım, çünkü fırın tepsisinde pişirdim, siz ister borcamda, ister yuvarlak tepside de yapabilirsiniz) Buraya not olarak yazmak istedim: ben siteye göndereceğim için iki büyük ekmek açtım ve dört çeşit örnek gösterdim Normalde bir tepsi yaparım ve hamurun malzemelerinin yarısını kullanırım 4 bardak un ölçüsüyle iki büyük ekmek çıkıyor Hamuru iki ayrı tepsiye döşedim ve her ikisini de yarım yarım değişik sebzeler döşedim Üzerine fırçayla bol*zeytinyağı sürüp, bu şekilde bir saat daha mayalanmasını bekledim Üzerine dizdiğiniz sebzeleri iyice hamurun üzerine bastırın, pişerken hamur kabarıyor ve üzerinin sebzeleri dökülüyor
Tarifte renkli dolmalık pat biber, zeytin, peynir, ve kiraz domates kullandım Diğer seçenekler ise: (kuru domates ve kavrulmuş sarımsak) veya (enginar ve mantar), (taze kekik, fesleğen ve kırmızı kuru soğan), (deniz tuzu ve yeşil soğan) gibi bir çok çeşidini yapabilirsiniz En basiti ise üzerine rendelenmiş kasar ve bol baharat serpip pişirmek, hepside birbirinden nefis
Tepsi içinde mayalanan hamur, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişer (30 dakika kadar) İlk sıcağı gittikten sonra üzerine toz parmesan peyniri serpilir ve dilimlenir Çorbaların yanında, kahvaltılıkta, veya aksam çayı yanında enfes bir lezzet Beğeneceginizi umuyorum Şimdiden afiyet olsun
 

Similar threads

Dünya mutfağının meşhur tarifleri arasında yer alan Fokaça ekmeği, enfes sebzeler ve biberiyenin mis gibi koktuğu üstelik sıcak sıcak servis edebileceğiniz muhteşem bir tarif. İtalyanların hem kahvaltı da hem de tüm yemeklerinin yanında tükettiği bu ekmeğin yapımı da çok basit. İşte Fokaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Mutfağınıza Akdeniz esintisi getirecek kekikli ve zeytinyağlı bir hamur işi focaccia isterseniz çay saatlerinin yanında isterseniz kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacak. Kelime olarak poğaçayla aynı kökenden gelen İtalyan mutfağına ait bu lezzeti tek başına bir öğün olarak da tüketebilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Focaccia Ekmeği (İtalyan Yassı Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; *3 su bardağı un *1 su bardağı ılık su *1 yemek kaşığı kuru maya *1 yemek kaşığı tuz *1 yemek kaşığı toz şeker *1 yemek kaşığı zeytinyağı Üzerine; *1 yemek kaşığı zeytinyağı *4 adet çekirdekleri çıkmış siyah...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Fokaça Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 paket kuru mayaÇeyrek çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Üzeri için: Çeyrek çay bardağı zeytinyağ1 çay kaşığı kimyonPulbiber yahut fesleğen (Baharat kullanabilirsiniz ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Focaccia (İtalyan Ekmeği) Nefis Çok Farklı Bir Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1 pakeket instant maya1 yemek kaşığı toz şeker1 dolu tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için; 5-6 adet çeri domates5-6 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt