Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

isviçre ekmeği

isviçre ekmeği
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
isviçre ekmeği 1548690413 1548690413 isvicreekmegi5c4f23f18e372isvicreekmegi5c4f23f18e372 http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedzopf malzemeler: 1 kg un 600 ml ılık süt 100g tereyağı 1 yemek yemek kaşığı tuz 1 paket 42g yaş maya veya 1 poşet kuru maya 1 yumurtanın sarısı hazırlanması: tereyağını eritip ılıtın mayayı sütün bir miktarının içinde eritin (bir kase değin) oldukça büyük bir kaba unu koyun ortasını havuz gibi açın unun yukarıda kalan kenarlarının çevresine tuzu serpin (tarifte tuzun hamura en son karışması gerekiyor bu yüzden en tepelere serpiyorsunuz) kalan sütü, mayalı karışımı, ılık tereyağını havuza döküp bir çatalla daireler yaparak una karıştırın (ben önce mayayı ekledim sonra yoğurmaya başlayıp yavaş yavaş öteki malzemeleri kattım) hamur hakline gelince takriben 20 dakika yoğurun hamuru pak bir barbar koyun üzerine nemli bir bez örtüp bir saat mayalandırın mayalanınca kaç ekmek yapmak istiyorsanız pek parçaya ayırın her parçayı üçe bölüp elinizle çubuk haline getirin çubukları yanyana koyarak saç örgüsü biçiminde sarın (çubukların uzunluğu orta tepe fırın tepsisinin genişliğinin yarısı değin olabilir daha uzun olunca koskocoman ekmekler çıkıyor) ekmekleri yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün evvelden ısıtılıp kapatılmış fırında 20 dakika bekletin tepsi içinde iken fırını 180C'ye getirip 3040 dakika pişirin id  

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt