
İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Tanımı İçin Gereçler
- İsveç köftesi (ıkea köftesi)
- Yarım kilo kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı un
- 300 ml su
- 100 ml krema
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Karabiber
İsveç Köftesi (İkea Köftesi) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle köfte için bütün gereçleri güzelce yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.
- Streç folyo ile kapatıp yarım saat dolapta bekleyelim.
- Daha sonra köfteleri fırın kabına alıp 200 derce fırında yarım saat pişirelim.
- Sosu için tencere tereyağını alalım köpük köpük olunca unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Suyunu azar azar ek edip karıştıralım. Kıvam alığında kremayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Tuzunu ve hardalını da ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak bir çay kaşığı kadar karabiber ekleyip ocaktan alalım.
- Pişen sosu fırından çıkan köftelerin üzerine dökelim. Çok lezzetli olan bu tanımı denemenizi tavsiye ederim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
.