İsveç Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte İçin
- 400 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Çeyrek bayat ekmek
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı karabiber
İsveç Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için; soğanları rendeliyoruz. Tüm gereçleri bir kapta uygunca yoğuruyoruz ve biçim verip üzeri kapalı biçimde dolapta yarım saat dinlendiriyoruz.
- Sos için; tereyağını eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip kavuruyoruz ve rengi değişince yavaş yavaş et suyunu ekleyerek durmadan karıştırıyoruz.
- Büsbütün karışınca hardal ve karabiberi ekliyoruz, düzgünce karışınca ocaktan alıyoruz.
- Dinlenen köfteleri tavada kızgın yağda pişiriyoruz.
- Dilerseniz köfteleri sosa atıp karıştırarak, dilerseniz de servis ederken üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.