
İstiridye Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo istiridye mantarı
- 250 gram kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet california biber
- 1 adet yeşil biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İstiridye Mantarlı Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce etler ve sıvı yağ tavaya alınır, suyunu salıp tekrar çekene kadar etler pişirilir. Eğer yumuşamadıysa üzerine sıcak su ilave edilir.
- Suyu çekinceye kadar tekrar pişmeye bırakılır.
- Etler yumuşadıktan sonra doğranmış mantarlar ilave edilir.
- Mantarlar da suyunu salıp çekinceye kadar pişmeye bırakılır.
- Ardından iri iri doğranmış biberler ve soğan da tavaya alınır, pişmeye bırakılır.
- Son olarak tuz da ilave edilir ve yemeğin altı kapatılır.