
İstiridye Mantarı Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket istiridye mantarı
- 2 adet kapya biber
- 6- 7 adet yeşil sivri biber
- 2 büyük uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- Tuz
- Kimyon
- Zerdeçal
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Karabiber
- Bir yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
İstiridye Mantarı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mantarı elimle uzun uzun ayırdım. Bıçak kullanmadım.
- Uygun tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını koydum, erittim.
- Yarım çay kaşığı kimyon ekledim. Mantarları bu tavada soteledim.
- Soğan, havuç ve biberleri jülyen doğradım.
- Uygun tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağında soteledim. Tuz, pekmez ve baharatları ekledim.
- Sotelenen zerzevatları mantarın üzerine koydum. Birlikte bir müddet daha sotelemeye devam ettim.
- Birlikte pişen mantar ve sebzelerim servise hazır. Afiyet olsun.Pirinç pilavı ve yeşil salata ile servis yaptım. Natürel yanına da ayran.