Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstiklal marşında anlamını bilmediğimiz kelimeler ve anlamları

İstiklal marşında anlamını bilmediğimiz kelimeler ve anlamları
0
447

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İstiklal marşında anlamı bilinmeyen kelimeler

Serhad : Sınır boyu
Ulusun : Yüce fiilinin emir çekimi, 2 tekil birey
Hayâ : Utanma duygusu
Va ’detmek :Laf belirlemek
Şühedâ : Şehitler
Huda : İlah, Becerikli, Allah
Cüdâ : Ayrılık, farklı düşme
Emel : Arzu, özlem
Nâmahrem : Yabancı
Şahadet : Şahitşahit olma
Ebedî : Sonu belirlenmiş olmayan, baki
Vecd : Kendinden dinmek
Cerîha : Yara
Ruhı Mücerred : Yalnız, saf ruh
Na ’ş : Cenaze
Arş : Gökyüzü
İzmihlal : Yok olmak, tutsaklık olma durumu
Özgürlük : Özgürlük, özgürlük
Sancak : Bayrak
Korkma : Burada bu kelime, üzüntü etme, kararsızlık etme anlamlarında kullanılmıştır
Ocak : Birey, Aile
(Nazlı) Hilâl : Sancak
Celâl : Öfke, sinirlilik
Hakk : İlah, Marifetli, Allah
İstiklâl : Özgürlük, özgürlük
Ezel : Başlangıcı muhakkak olmayan
Bent : Akarsuların önüne yapılan set, baraj
Engin :Ucsuz bucaksız deniz
Garp : Batı, Avrupa *

Similar threads

İstiklal marşında anlamı bilinmeyen kelimeler Serhad : Sınır boyu Ulusun : Ulu fiilinin emir cekimi, 2 tekil kişi Haya : Utanma duygusu Va’detmek :Soz vermek Şuheda : Şehitler Huda : İlah, Yaratıcı, Allah Cuda : Ayrılık, ayrı duşme Emel : İstek, arzu Namahrem : Yabancı Şahadet ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
İstiklal Marşında geçen bir takım kelimeler ve anlamları 1Kıtada geçen kelimeler ŞAFAK: Güneş doğmadan hemen şimdi beliren aydınlık SANCAK: Bayrak, liva OCAK: mecaz Ev, aile, ata HALK: Çoğunlukla benzer topraklar üstünde yaşamış, aralarında dil, tarih, duygu, ayla, gelenek ve görenek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
329
İstiklal Marşı oku Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül ne bu kuvvet, bu celâl? Sana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
İstiklal Marşının Sözleri İstiklal Marşının 10 Kıtası Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al bayrak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir fakat! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
İstiklal Marşının On Kıtası İstiklal Marşı Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al bayrak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir oysa! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,505Konular
982,799Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt