Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İster Sade İster İç Harçlı Yapabileceğiniz Tam Tutan Pamuk Gibi Poğaçalarım

İster Sade İster İç Harçlı Yapabileceğiniz Tam Tutan Pamuk Gibi Poğaçalarım

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

İster Sade İster İç Harçlı Yapabileceğiniz Tam Tutan Pamuk Üzere Poğaçalarım Tanımı İçin Malzemeler

• 500 ml ılık süt
  • 500 ml ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı(sarısı üstü için)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 paket instant maya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
Haşhaşlı iç harcı için
  • Haşhaş ezmesi(markette hazır var ondan kullandım)
  • Haşhaşın içine yarım su bardağı kadar sıvı yağ (sürülecek kıvamda olması için konuluyor)
  • 4 yahut 5 yemek kaşığı kadarda şeker
Patatesli iç harcı için
  • Patates(rendelenmiş,miktarını ne kadar yapacaksanız ona nazaran ayarlayın)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • Tuz
Çikolatalı iç harcı için
  • Kahvaltılık sürülebilir çikolata

İster Sade İster İç Harçlı Yapabileceğiniz Tam Tutan Pamuk Üzere Poğaçalarım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel sütü ve suyu ısıtalım yoğurma kabına koyalım sırayla sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, tuz ve mayayı koyup yeterlice karıştıralım.
  2. Daha sonra ununu yavaş yavaş ele yapışmayacak hale gelene kadar ekleyip yoğuralım. (ben başta dört su bardağı koydum, bi çırptım daha sonra birer su bardağı halinde ilerledim). (benim on su bardağını geçti kalabalık olduğumuz için fazla yaptım siz yarı yarıya materyalleri azaltabilirsiniz).
  3. Yoğurduktan sonra güzelce üzerini kapatıp mayalanmaya koyalım. (bir saate zati mayalanmış oluyor).
  4. Mayalandıktan sonra (küçük bir kaseye sıvı yağ koyalım elimize yapışmasın diye yağa batırıp biçim vermek için) daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde hamur kopartıp tatlı tabağı büyüklüğünde yağlanmış tezgahta açalım( elimizi her seferinde bezeleri alırken yağlayalım).
  5. İçine patatesli harçtan koyup rulo yapıp yuvarlayalım ve tepsiye koyalım başka haçlarlada birebir süreci yapıp tepsiye dizelim.
  6. Not:ben üç tane farklı iç harcı ile yaptım siz dilediğiniz üzere yapabilirsiniz yahut sade de yapabilirsiniz) (ben çikolatalı olanı birer tatlı kaşığı kadar sürdüm her yerine o denli rulo yaptım.
  7. Haşhaşlı olanı da dolu dolu koydum ben bol sevdiğim için iki yemek kaşığı kadar sürdüm ( biraz bezeleri büyük almışım bayağı kabardı siz küçük küçük yapın, mandalinadan büyük yapmayın).
  8. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısını sürelim, çörek otu, susam ve haşhaş serpiştirelim 180°ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şeker ayarı için ben tadına baktım da ona nazaran ekledim, damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz yahut şekersiz de yapabilirsiniz. ben şekerlisini daha çok beğeniyorum.Patates harcı için; sıvı yağ tavaya konur biraz ısıttıktan sonra rendelediğimiz patatesi koyalım, biraz karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp biraz kavrulmasını bekleyelim, sonra baharatlarını, tuzunu atıp biraz daha kavurup indirelim. (bu tanımı yufka böreklerimde de de kullanırım çok hoş yakışıyor, bu sefer poğaçaya da kullandım çok hoş oldu denemenizi tavsiye ederim)

Benim üç tepsi çıktı bezeleri biraz büyük aldığım için yoksa dört tepsi çıkarmış).Kesin garanti verdiğim pamuk üzere çok beğenilen bir poğaçalarım oldu ????.Başka tanım aramayacağınız bir tanım tereddüt etmeden yapabilirsiniz. ????.şimdiden yapacaklara afiyet olsun????

İster Sade İster İç Harçlı Yapabileceğiniz Tam Tutan Pamuk Üzere Poğaçalarım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı