Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İstanbul'un Önemi Hakkında Kompozisyon

İstanbul'un Önemi Hakkında Kompozisyon

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
istanbul ile ilgili komposizyon örneği
İstanbul hakkında komposizyon
İstanbul'un önemi ile ilgili yazı

İstanbul, tarih boyunca çoğu devlete başkentlik yapan günümüzde Türkiye'nin ve Avrupa?nın en topluluk şehridir

Sırasıyla Roma, Bizans, Latin ve Osmanlı İmparatorluklarına konut sahipliği yapan kent, Ankara?nın başkent olmasının gerisinde dahi kültür, sanat,ticaret, sanayi, eğitim, turizm merkezi olma özelliğini sürdürmüştür

İstanbul çevresinde ikâmetgâh ve hayat Taş Devrine kadar uzanmakla birlikte, kent üzerinden Anadolu?ya geçen Traklar, Frigler gibi topluluklar burada mesken yerleri kurmuşlardır Tarihsel bilgiler şehrin İÖ 750550 yılları aralarında kurulduğunu göstermektedir Şehir Halkı tarihine genel olarak görmek gerekirse, şehir yönetimi aşağı olduğu imparatorluktan ismini almıştır, Bzyantium adı, Bizans İmparatorluğu döneminde Konstantinapolis adı ve Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde İstanbul adı kullanılmıştır

Ilıman bir iklime sahip olan İstanbul, önemli yükseltileri olmayan,minik akarsuların su kaynaklarını oluşturduğu, Marmara Denizi ve Karadeniz?e kıyısı olan, maki bitki örtüsüne sahip ildir

İstanbul'da ekonomi büyük ölçüde sanayi, ticaret, ulaşım ve turizme dayanır Madeni eşya, makine, otomotiv, kimya, dokumacılık, beslenme, sırça sanayi alanlarını oluştururken, özelikle coğrafi konumu itibariyle önemli bir ticaret merkezidir Sahip olduğu tarihsel ve doğal güzellikler ile turistlerin ilgisi çeken büyük kasaba, Dolmabahçe Sarayı,Topkapı Sarayı, Haliç, Boğaziçi, Taksim ve Sultanahmet meydanları,Anadolu ve Rumeli Hisarları, Yerebatan Sarnıcı, camileri, kiliseleri,müzeleri ve gezilip görülecek birçok yeri ile bütün bir turizm merkezidir ve yılın her dönemi canlı bir turizme sahiptir

Eğitim yönünden de bir merkez olan İstanbul, nüfusun ihtiyaçlarını yerine getirmek namına ilköğretim, lise ve üniversite olarak birçok eğitim ve öğretim kurumuna sahiptir İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul teknik Üniversitesi şehrin bünyesinde barındırdığı yükseköğretim kurumlarındandır

Uygarlık kenti olarak anılan şehri İstanbul, gerek konumu gerekse görülmeye değer güzellikleri, kültürü, geçiş noktası olma özelliğiyle benzersiz bir kıta parçasıdır *

858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt