İstanbul Tatlısı (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet portakal rendesi
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 2.5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
İstanbul Tatlısı (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tencereye muhallebisi için tüm malzemeleri koyup koyu bir kıvam alana kadar pişirip soğuması için kenara alalım.
- Hamuru için ;un hariç tüm malzemeleri yoğuralım.
- En son ununu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edip yağlanmış tepsiye kandil simidi şekli verin.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp ortasına sıkma torbası ile muhallebiyi sıkalım.
- 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Diğer taraftan şerbetini hazırlayıp ilk sıcaklığı giden tatlımızın üzerine döküp servis edebilirsiniz.
İstanbul Tatlısı (Bu Tarifi Çok Seveceksiniz) Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.