İstakoz Sosu istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 13 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş fazla Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke fazla Eksik Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kesin haşlanirSoğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla efendice ezilirHardal ilavesinden sonradan azar azar sızma zeytinyaği dökülerek sosa Yedirilir bundan daha sonra sıra limon suyundadirSos fazla ekşi olmamalidirçeşni vermesi Için dövülmüş sarimsak , sirke, tuz,karabiber fazla eksik pulbiber ek edilir ve karişim adamakıllı birbirine yedirilir Istakkozun kafa bölümünden çikan yumurta ve diğer yumuşak maddelerin de ezilerek sosa katilmasi öğüt edilir