iltasyazilim
FD Üye
İştah Kesen Yiyecekler
Tok tutan yiyecekler
Perhiz yapan insanların en büyük dertlerinden biri de iştahları yüzünden aralıksız yemek yemelerine engel olamamaktır Ya çok sık yemek yerler ya da bir oturuşta çokça yerler Bazı yiyecekler ve ot gibi yaşama ise iştahı keserek yemek yemek yemeye olan ilgiyi azaltır İnsanın tok tutarak daha az de daha seyrek yemesini sağlar Yumurta, yeşilçay, badem, sirke, salata, peynir, tarçın gibi bir takım gıdalar sizi tok miktar veya iştahızın azalmasına muavin olur
Bilimsel incelemeler sonucunda elde edilen bulgulara dayanarak bazı besinlerin nasıl iştah azaltıp, tok tuttuğunu görelim;
Yumurta: Yumurta iyi bir protein kaynağıdır Bilimsel incelemeler yumurtanın tokluk süresini uzattığını göstermektedir böylece sabahları haşlanmış yumurta yemek yemek tokluk süresinin uzatılması açısından yardımsever olacaktır
Yeşilçay: Adaleli antioksidan özellik gösteren yeşilçay, metabolizmanın daha seri çalışmasını sağlar Günlük 12 fincan yeşil çay içerek metabolizmanın daha devingen olması sağlanabilir
Kırmızı biber: İçerdiği “kapsaisin adlı madde doğru metabolizmanın hızını arttırıyor Metabolizma hızını arttırmasının yanı sıra, iştah azaltıcı etkisinin olduğu da belirlenmiştir
Badem: Vitamin, mineral ve posa içeriğinin yanı sıra omega3 yağ asitlerini de içerir Incelemeler, tatmin edici miktarda(fazla yok) badem yiyen bayanların, yemeyenlere kadar daha kolay kilo verdiğini göstermiştir
Sirke: İçerisinde asetik asit içerek sirke, bu sayede sindirme hızını yavaşlatarak, yoksulluk süresini uzatır
Tarçın: Çalışmalar, tarçın kan şekeri üstünde stabilizatör rol oynadığını göstermiştir Şeker hastası kişiler, diyet yapan kişiler, kan şekerini dengelemek isteyenler, tok kalmak isteyen kişiler için uygun olan tarçından günde yaklaşık çeyrek ile yarım dere kaşığı arası tarçın tüketilebilir
Zeytinyağı: Kilo vermeyi kolaylaştırdığı araştırmalar sonucunda görülmüştür
Salata: Öğünlerde yapılacak salata tüketimleri alınan kaloriyi azaltır Hem posa miktarı bol olan sebzeler baştan sona mide daha çabuk dolar ve basit doyulmasını sağlar
Peynir: İçerdiği protein tamamen iştah azalmasına yardım eder Yoğun miktarda kalsiyum da içerek peynir, zayıflama konusunda yardımcıdır *
Tok tutan yiyecekler
Perhiz yapan insanların en büyük dertlerinden biri de iştahları yüzünden aralıksız yemek yemelerine engel olamamaktır Ya çok sık yemek yerler ya da bir oturuşta çokça yerler Bazı yiyecekler ve ot gibi yaşama ise iştahı keserek yemek yemek yemeye olan ilgiyi azaltır İnsanın tok tutarak daha az de daha seyrek yemesini sağlar Yumurta, yeşilçay, badem, sirke, salata, peynir, tarçın gibi bir takım gıdalar sizi tok miktar veya iştahızın azalmasına muavin olur
Bilimsel incelemeler sonucunda elde edilen bulgulara dayanarak bazı besinlerin nasıl iştah azaltıp, tok tuttuğunu görelim;
Yumurta: Yumurta iyi bir protein kaynağıdır Bilimsel incelemeler yumurtanın tokluk süresini uzattığını göstermektedir böylece sabahları haşlanmış yumurta yemek yemek tokluk süresinin uzatılması açısından yardımsever olacaktır
Yeşilçay: Adaleli antioksidan özellik gösteren yeşilçay, metabolizmanın daha seri çalışmasını sağlar Günlük 12 fincan yeşil çay içerek metabolizmanın daha devingen olması sağlanabilir
Kırmızı biber: İçerdiği “kapsaisin adlı madde doğru metabolizmanın hızını arttırıyor Metabolizma hızını arttırmasının yanı sıra, iştah azaltıcı etkisinin olduğu da belirlenmiştir
Badem: Vitamin, mineral ve posa içeriğinin yanı sıra omega3 yağ asitlerini de içerir Incelemeler, tatmin edici miktarda(fazla yok) badem yiyen bayanların, yemeyenlere kadar daha kolay kilo verdiğini göstermiştir
Sirke: İçerisinde asetik asit içerek sirke, bu sayede sindirme hızını yavaşlatarak, yoksulluk süresini uzatır
Tarçın: Çalışmalar, tarçın kan şekeri üstünde stabilizatör rol oynadığını göstermiştir Şeker hastası kişiler, diyet yapan kişiler, kan şekerini dengelemek isteyenler, tok kalmak isteyen kişiler için uygun olan tarçından günde yaklaşık çeyrek ile yarım dere kaşığı arası tarçın tüketilebilir
Zeytinyağı: Kilo vermeyi kolaylaştırdığı araştırmalar sonucunda görülmüştür
Salata: Öğünlerde yapılacak salata tüketimleri alınan kaloriyi azaltır Hem posa miktarı bol olan sebzeler baştan sona mide daha çabuk dolar ve basit doyulmasını sağlar
Peynir: İçerdiği protein tamamen iştah azalmasına yardım eder Yoğun miktarda kalsiyum da içerek peynir, zayıflama konusunda yardımcıdır *