Ispanaktan Yalancı Antep Fıstığı Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi (Çiğden)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Ispanaktan Yalancı Antep Fıstığı Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastaları, tatlıları süslemek için kullanabileceğiniz en ekonomik pasta süsü????.
- Güzelce yıkayıp süzdüğümüz ıspanak yapraklarımızı çiğ olarak püre haline gelene kadar rondadan geçirelim.
- Daha sonra yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım. Sıvıyağ ve ıspanak püremizi ekleyip tekrar çırpalım.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip bir spatula yardımı ile iyice karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize eşit şekilde dağıtalım ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kontrollü şekilde pişirelim.
- Fırında çıkıp soğuyan kekimizi rondodan geçirip toz haline getirelim ve tepsiye dökelim.
- 2 gün boyunca ara ara karıştırarak kurumasını bekleyelim ve buzdolabı poşetine koyup buzlukta saklayalım.İhtiyaç duyulduğunda buzluktan cikarip kullanabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.