
Ispanaklı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram ıspanak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- 1 su bardağı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuzot (vegeta) yoksa tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Yarım çay bardağı su
- 6 tane yumurta
Ispanaklı Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar,İster kahvaltıya ister akşam yemeğinde balık çeşitlerinin yanına yakışacak harika bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle.
- İlk önce ıspanaklarımızı kumu çıkana kadar yıkıyoruz ve süzmeye bırakıyoruz.
- Geniş ve derin teflon tava veya tencerede sıvı yağımızla birlikte soğanımızı domates sosumuzla birlikte kavuruyoruz.
- Ardından tüm baharatlarımızı ekleyip biraz karıştırdıktan sonra ıspanaklarımızı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
- Yarım çay bardağı suyumuzu ilave ediyoruz.
- 5 dakika orta ateşte tenceremizin kapağını kapatıp pişiriyoruz.
- Ispanaklarımız yumuşayınca yumurtalarımızı kırıp sarısını patlatmadan akını sarısından ayırarak biraz karıştırıyoruz. Yumurtalarımızda piştikten sonra tarifimiz servise hazır. Afiyetler olsun.