
Ispanaklı Yoğurtlu Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- Yarım kg yarma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alırı kadar su (Köfte hamuru ele yapışmayacak şekilde olmalıdır)
- Yarım kg ıspanak
- 1-1,5 kg yoğurt
- 2 diş sarımsak
Ispanaklı Yoğurtlu Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarma biraz su ile ıslatılır.
- Tuzu eklenir. 15 dk kadar bekletilir.
- Sonrasında az daha su eklemesi yapılarak ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
- Hazırlanan köfte hamuru ile misket köfteler yapılır.
- Tencerede su kaynatılır.
- Suya tuz eklenir.
- Kaynayan suya köfteler atılır ve haşlanır.
- Haşlanan köfteler süzülür.
- Başka bir tencerede doğranan ıspanaklar hafifçe haşlanır.
- Süzülen ıspanakların sıkarak suyu alınır.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Haşlanan köfteler ve ıspanaklar yoğurda katılır ve ezmeden karıştırılır.
- Artık yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun ????.
Ispanaklı Yoğurtlu Köfte (Malatya Yöresi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı