
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 15 adet ıspanak yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır nişastası kullandım)
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet muz
- 1 adet kivi (Muhallebisini dökmeden dilimleyip meyveleri ardından muhallebisini döktüm)
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak mutfak robotuna ıspanak yapraklarını sütü yağı koyarak robottan geçirdim.
- Ardından yumurta ,şeker ,unu ekleyerek karıştırdım.
- En son olarak vanilya kabartma tozunu ekledim iyice çırptıktan sonra kalıbımı yağladım önceden ısıtılan 180 derecelik fırında yaklaşık 30,35dakika pişirdim.
- Kek pişerken muhallebi mi hazırladım tencereye süt un şeker ve nişastayı koyarak sürekli karıştırdım.
- Katılaşmaya başlayınca vanilyası ekledim ve kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirdim.
- Ardından meyveleri dilimleyerek soğuduktan sonra kalıptan çıkardığım kekin ortasını bıçak yardımı ile yuvarlak şekilde çıkardım.
- Çıkardığım kek kalıntılarını robotlar geçirdim.
- Meyvelerin üzerine muhallebiyi döktüm ve robottan geçirdiğim kek parçalarını üzerine döktüm. İsteğe bağlı süslenebilir.Afiyet olsun ????.