Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi
0
51

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
ispanakli-yas-pasta-tarifi.jpg

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler


Pandispanyası için:
  • 4 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 200 gram ıspanak 6 kök ( yapraklarını kullandım )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kreması için:
  • 2 orta boy muz (Kremadan sonra konacak )
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.
  2. Beyazı koyu kıvama gelene kadar yüksek ayarda çırpacakla çırpılır 5-6 dk kadar sürüyor.
  3. Yıkanmış suyu süzülmüş ıspanak yapraklarını bıçakla doğrayıp rondoya alınır yarım çay bardağı sıcak su ilave edip rondoda püre haline getirilir.
  4. Püreye yumurta sarıları eklenir tekrar rondoda karıştırılır.
  5. Uygun bir kaba alınır 1 su bardağı şeker ilave edilir çırpacakla çırpılır.
  6. 1 su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu üzerine elenir çırpılır, vanilya ilave edip çırpılır.
  7. Önceden koyu kıvama getirilen yumurtanın beyazı da eklenir spatulayla karıştırılır sönmesin.
  8. Kalıba göre yağlı kağıt kesip kalıbın tabanına serilir.
  9. Pandispanya harcı dökülür kalıbın kenarları yağlanmaz pandispanya kabarırken tırmansın çok kabarsın.
  10. Kalıp 2, 3 defa hafif yere vurulur, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
  11. Üzeri hafif kızardıysa kürdanla test yapılır kürdan batırıldığında kuruysa olmuştur.
  12. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçsin ters çevirip yağlı kağıt çıkarılır soğuması beklenir.
  13. Soğuyan pandispanyanın kenarından ince kesilip rondodan geçirilir.
  14. Kreması hazırlanır soğuyunca 2 ye ayrılan padispanya sütle ıslatılır kreması sürülür.
  15. İnce dilimlenen muzlarla kapatılır diğer pandispanyada sütle ıslatılır üzerine kapatılır.
  16. Önceden hazırlanan krem şantiyle pandispanyanın üzeri güzelce kapatılır.
  17. Pandispanyanın kenarından çıkarıp rondodan geçen kısmı da üzerine serpelenir.
  18. Ben böyle süsledim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.Borcam ölçüsü 25 cm.
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt