Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta (Oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 200 gram ıspanak 6 kök ( yapraklarını kullandım )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 orta boy muz (Kremadan sonra konacak )
- 3 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurtanın sarısıyla beyazı ayrılır.
- Beyazı koyu kıvama gelene kadar yüksek ayarda çırpacakla çırpılır 5-6 dk kadar sürüyor.
- Yıkanmış suyu süzülmüş ıspanak yapraklarını bıçakla doğrayıp rondoya alınır yarım çay bardağı sıcak su ilave edip rondoda püre haline getirilir.
- Püreye yumurta sarıları eklenir tekrar rondoda karıştırılır.
- Uygun bir kaba alınır 1 su bardağı şeker ilave edilir çırpacakla çırpılır.
- 1 su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 1 paket kabartma tozu üzerine elenir çırpılır, vanilya ilave edip çırpılır.
- Önceden koyu kıvama getirilen yumurtanın beyazı da eklenir spatulayla karıştırılır sönmesin.
- Kalıba göre yağlı kağıt kesip kalıbın tabanına serilir.
- Pandispanya harcı dökülür kalıbın kenarları yağlanmaz pandispanya kabarırken tırmansın çok kabarsın.
- Kalıp 2, 3 defa hafif yere vurulur, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
- Üzeri hafif kızardıysa kürdanla test yapılır kürdan batırıldığında kuruysa olmuştur.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçsin ters çevirip yağlı kağıt çıkarılır soğuması beklenir.
- Soğuyan pandispanyanın kenarından ince kesilip rondodan geçirilir.
- Kreması hazırlanır soğuyunca 2 ye ayrılan padispanya sütle ıslatılır kreması sürülür.
- İnce dilimlenen muzlarla kapatılır diğer pandispanyada sütle ıslatılır üzerine kapatılır.
- Önceden hazırlanan krem şantiyle pandispanyanın üzeri güzelce kapatılır.
- Pandispanyanın kenarından çıkarıp rondodan geçen kısmı da üzerine serpelenir.
- Ben böyle süsledim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.Borcam ölçüsü 25 cm.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.