ıspanaklı Turta
Resimli Ispanaklı Turta Tarifi,
Ispanaklı Turta nasıl yapılır
Ispanaklı Turta yapılışı Resimli
imagesispanakliturtatarifiresimli5ad450e1e948d
MALZEMELER
300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak)
1 corbakaşığı tereyağ (veya margarin)
450 gr dondurulmuş milfoy hamuru
50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar)
100 gr tuzsuz lor peyniri
2 corbakaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı princ
1 su bardağı sut
1 diş sarımsak
1 yumurta
tuz, karabiber
Ispanaklı Turta Tarifi
Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sutu bir tutam tuzla beraber kaynatın İcine pirinci katıp kaynatmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika sureyle haşlayın Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin Suzdukten sonra bir kaba tersyuz edin
Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı cozdukten sonra) tuzlu suda haşlayın Suzup sıktıntan sonra irice kıyın İki corbakaşığı zeytinyağı, bir corbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin 4 dakika kadar pişirin
Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve uc corbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın Tuzlayıp biberleyin Cozulmuş milfoy hamurundan iki yuvarlak pazı acın Birinin diğerinden daha buyuk olmasına ozen gosterin
Capı 2224 cm olan bir kalıbı yağlayın Dibini ve ceperlerini yağladıktan sonra buyukce actığınız yufkayla ile kaplayın
Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı ustune kapatın Cevresine hamurdan bir kordon yapın Yuzeyini bir catalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın
Resimli Ispanaklı Turta Tarifi,
Ispanaklı Turta nasıl yapılır
Ispanaklı Turta yapılışı Resimli
imagesispanakliturtatarifiresimli5ad450e1e948d
MALZEMELER
300 gr dondurulmuş (veya yarım kilo taze ıspanak)
1 corbakaşığı tereyağ (veya margarin)
450 gr dondurulmuş milfoy hamuru
50 gr parmezan peyniri (veya eski kaşar)
100 gr tuzsuz lor peyniri
2 corbakaşığı zeytinyağı
yarım su bardağı princ
1 su bardağı sut
1 diş sarımsak
1 yumurta
tuz, karabiber
Ispanaklı Turta Tarifi
Bir kapta, bir bardak suyu ve bir bardak sutu bir tutam tuzla beraber kaynatın İcine pirinci katıp kaynatmaya devam edin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika sureyle haşlayın Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin Suzdukten sonra bir kaba tersyuz edin
Taze ıspanağı ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra (dondurulmuş ıspanağı cozdukten sonra) tuzlu suda haşlayın Suzup sıktıntan sonra irice kıyın İki corbakaşığı zeytinyağı, bir corbakaşığı tereyağı (veya margarine) ve bir diş sarımsağa ıspanağı ilave edin 4 dakika kadar pişirin
Ispanağı, tuzsuz lor peyniri, 50 gr parmezan ya da eski kasar, yumurta ve uc corbakaşığı zeytinyağı ile birlikte pirince katın Tuzlayıp biberleyin Cozulmuş milfoy hamurundan iki yuvarlak pazı acın Birinin diğerinden daha buyuk olmasına ozen gosterin
Capı 2224 cm olan bir kalıbı yağlayın Dibini ve ceperlerini yağladıktan sonra buyukce actığınız yufkayla ile kaplayın
Karışımı boşaltın, ikinci yufkayı ustune kapatın Cevresine hamurdan bir kordon yapın Yuzeyini bir catalla deldikten sonra 170 derecelik fırında 60 dakika kadar bırakın