teknolojiuzmani
FD Üye

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Lor peyniri
- Yarım kilo ıspanak
- Sıvı yağ
- Pulbiber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Susam
- Çörek otu
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç malzeme için ıspanaklar güzelce yıkanır ve süzülür.
- Doğranarak geniş bir kaba alınır.
- Üzerine peynir,sıvı yağ,pulbiber ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir kasede sıvı yağ,yoğurt,su,kabartma tozu ve yumurta karıştırılır.
- Yufkanın ilki hafif yağlanmış fırın tepsisine serilir.
- Üzerine 3-4 yemek kaşığı sos dökülür.
- İkinci yufka onun üzerine serilir.
- Bu şekilde yufkalar bitene kadar tekrarlanır sona kalan yufka da serilerek, kare şeklinde dilimlenir.
- Ondan sonra kalan sosun tamamı,her tarafına eşit olacak şekilde dökülür ve üzerine çörekotu,susam serpiştirip en az yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlendikten sonra 170 derece fırında 45-50 kızarana kadar pişirilir.
Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı