Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Rulo

Ispanaklı Rulo

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

Ispanaklı harç için:

4 adet yumurta 3 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gram ıspanak 2 yemek kaşığı un 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber İçi için:

4 adet közlenmiş biber 300 gram süzme yoğurt 200 gram labne peyniri 2 diş sarımsak (arzuya göre) 12 çay kaşığı tuz

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp kalın sap ve kök kısımlarını kestiğiniz ıspanakları kaynar suda, kısa sürede haşlayın Haşlama suyunu süzüp fazla suyunu sıktıktan sonra soğuması için ayrı bir kapta bekletin Soğuduktan sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın Yumurta aklarını mikser yardımıyla hızlı devirde 34 dakika çırpıp kabartın Katı bir kıvam aldıklarında çırpma işlemini durdurun Yumurta sarıları, un, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve haşlanmış ıspanakları ayrı bir kapta karıştırın Köpük köpük olan yumurta beyazlarını ıspanaklı karışıma katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru hafifçe karıştırın Yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine aktardığınız ıspanaklı harcı, ince bir kat halinde yayın Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2530 dakika kadar pişirin İç harcı için; sarımsakları rendeleyip tuzla ovun Süzme yoğurt ve labne peyniriyle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın Közlenmiş biberleri sap ve çekirdekli kısımlarını ayıklayıp uzun ince şeritler halinde kesin Fırından çıkardığınız ıspanaklı tuzlu keki, mutfak tezgahına alın Kısa bir süre oda sıcaklığında dinlendirin Ispanaklı kek üzerine hazırladığınız iç harcı kalın bir kat halinde yayın Kenar kısmında küçük bir pay bırakıp közlenmiş kırmızı biberleri uzunlamasına dizin Yağlı kağıdında yardımıyla sıkı bir rulo şeklinde sarıp soğuması için buzdolabına kaldırın Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz


 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt