Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Rulo Pastam

Ispanaklı Rulo Pastam

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ispanaklı Rulo Pastam Tarifi İçin Malzemeler Keki için;

*3 yumurta
*15 çay bardağı şeker
*13 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
*5 yemek kaşığı un dolu dolu
*4 yemek kaşığı ıspanak
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Diğer malzemeler;

*1 paket krem şanti
*Hindistan cevizi
*1 su bardağı süt (krem şanti için)
*Çikolata topları (süslemek için)
*2 adet muz

Ispanaklı Rulo Pastam Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanağımızı haşlıyoruz ve blenderdan geçiriyoruz hazır olması için Ben sadece yapraklarını kullandım ıspanağım da yarım kg dan azdı
*Kekimiz için yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz ve vanilini ekleyip, biraz daha çırpıyoruz
*Yağ ve sütü ekliyoruz Ardından un, kabartma tozu ve ıspanağımızı da ekleyip tekrar çırpıyoruz Gayet akışkan bir kek hamuru elde edip tepsiye eşit şekilde spatula yardımı işe yayıyoruz
*Fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ki kekimiz kolay kalksın Yağlı kağıdı ben sıvı yağla biraz daha yağladım kolay çıkması için
*Ben dikdörtgen borcam kullandım kekim uç uca birleşti Siz fırınınızın kendi tepsisini de kullanabilirsiniz böylelikle kekiniz daha ince bir tabaka olur ?
*180 derece de 15 dakika pişiriyoruz Benim fırınım böyle pişirdi fırından fark olabilir çatal veya kürdanla kontrollü olarak pişirin ?
*Krem şantiyi sütle önce düşük sonra yüksek devirde çırpıp kek pişene kadar buzdolabında bekletiyoruz
*Kek piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekleyip, daha sonra yağlı kağıtla birlikte sarıp, 1520 dk bekletiyoruz, üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz?
*Keki açıp üzerine krem şantimizi sürüp, hindistan cevizi serpiyoruz muzlarımıza uç uca yerleştirip, bu sefer yağlı kağıttan ayırıp dikkatlice sarıyoruz
*Son olarak krem şantiden birazda üzerine sürüp, tekrar hindistan cevizi atıp çikolata toplarımızı sıra sıra koyuyoruz ?

?*Ben buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdim vaktiniz varsa siz daha fazla bekletebilirsiniz
?*Öiiis gibi pastamız servise hazır?

858,505Konular
982,796Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt