iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*4 yumurta (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı şeker
*1 kahve fincanı süt
*1 çay bardağı haşlanmış ıspanak püresi
*1 su bardağı un
*1 kabartma tozu
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*15 yemek kaşığı nişasta
*15 yemek kaşığı tereyağı
*1 vanilya
*1 paket toz kremşanti
Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
1
*5 kök ıspanağın köklerini kesip az su ile haşlayıp blenderdan geçiriyoruz
*Su üzerini geçmesin zaten haşlanınca küçülüp suyun içine giriyor tamamı
*Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz önceden ısınması için
*Yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı çırpma kaplarına ayırıyoruz
*Şekerin yarısını beyazın üzerine, yarısını sarının üzerine döküyoruz
*Yumurta beyazları ve üzerindeki şekeri iyice çırpıp bir kenara alıyoruz
*Daha sonra kullanacağız bu karışımı
*Yumurta sarılarının olduğu şekerli çırpma kabımıza bir güzel çırpıyoruz
*Sonra üzerine ıspanak püresini ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
*Sonra bu karışımın üzerine kenara ayırdığımız yumurta beyazlarının olduğu karışımı ekliyoruz
*Mikser ile değil de bir spatula ile yavaş yavaş alttan üste karıştırıyoruz
*Yağlı kağıt serili tepsiye güzelce döküyoruz
*Spatula ile her yere eşit dağıtabilirsiniz
*Önceden ısıtılmış fırınımızda 1012 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkınca 12 dakika sonra kağıtla beraber kekimizi gevşek bir rulo yapıp nemli bir beze sarıp dinlendiriyoruz
*Daha sonra içinin kreması için terayağı, vanilya ve krem şanti HARİÇ diğer malzemeleri ocağa alıp, karıştırarak pişiriyoruz
*Pişince içine tereyağı ve vanilyalı ekleyip biraz karıştıralım
*Biraz soğuyunca krem şanti ekleyip güzelce çırpalım
*Kremamız soğuyunca ondan bir miktar üzerini süslemek için sıkma poşetine ayıralım Daha sonra resimlerdeki gibi içine muz ve krema koyup rulo şeklinde saralım
*4 yumurta (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı şeker
*1 kahve fincanı süt
*1 çay bardağı haşlanmış ıspanak püresi
*1 su bardağı un
*1 kabartma tozu
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı un
*15 yemek kaşığı nişasta
*15 yemek kaşığı tereyağı
*1 vanilya
*1 paket toz kremşanti
Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
1
*5 kök ıspanağın köklerini kesip az su ile haşlayıp blenderdan geçiriyoruz
*Su üzerini geçmesin zaten haşlanınca küçülüp suyun içine giriyor tamamı
*Fırınımızı 180 dereceye ayarlıyoruz önceden ısınması için
*Yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı çırpma kaplarına ayırıyoruz
*Şekerin yarısını beyazın üzerine, yarısını sarının üzerine döküyoruz
*Yumurta beyazları ve üzerindeki şekeri iyice çırpıp bir kenara alıyoruz
*Daha sonra kullanacağız bu karışımı
*Yumurta sarılarının olduğu şekerli çırpma kabımıza bir güzel çırpıyoruz
*Sonra üzerine ıspanak püresini ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
*Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz
*Sonra bu karışımın üzerine kenara ayırdığımız yumurta beyazlarının olduğu karışımı ekliyoruz
*Mikser ile değil de bir spatula ile yavaş yavaş alttan üste karıştırıyoruz
*Yağlı kağıt serili tepsiye güzelce döküyoruz
*Spatula ile her yere eşit dağıtabilirsiniz
*Önceden ısıtılmış fırınımızda 1012 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkınca 12 dakika sonra kağıtla beraber kekimizi gevşek bir rulo yapıp nemli bir beze sarıp dinlendiriyoruz
*Daha sonra içinin kreması için terayağı, vanilya ve krem şanti HARİÇ diğer malzemeleri ocağa alıp, karıştırarak pişiriyoruz
*Pişince içine tereyağı ve vanilyalı ekleyip biraz karıştıralım
*Biraz soğuyunca krem şanti ekleyip güzelce çırpalım
*Kremamız soğuyunca ondan bir miktar üzerini süslemek için sıkma poşetine ayıralım Daha sonra resimlerdeki gibi içine muz ve krema koyup rulo şeklinde saralım