iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Rulo Borek Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*1 çay bardağı süt
*Tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*2 tane soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Arası için;
*Tereyağ ve sıvı yağ karışımı (eritilmiş)
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Rulo Borek Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuralım ve hamurumuzu dinlenmeye alalım Hamur dinlenirken iç harcı yapalım Soğan küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım Soğanların rengi değişmeden salçayı koyup kavuralım Sonra ıspanağıda koyup baharatları ve tuzu da atıp bi güzel karıştıralım Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım İkişer beze çıkıyor Bezeyi tabak boyutunda açıp yağlı karışımı arasına sürelim Diğer bezeyi açıp yağladığımız bezenin üzerine koyalım Diğerlerinde aynı işlemi yapalım Açtığımız hamurların aralarına ıspanaklı karışımı koyup rulo şeklinde sarıp yağladığımız tepsiye koyalım Üzerine yumurtayı sürüp susam ve çörek otunu attıktan sonra önceden ısıttığımız 200 derece fırına verelim Piştikten sonra çıkarıp servis yapalım
*6 su bardağı un
*1 çay bardağı süt
*Tuz
*Aldığı kadar su
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*2 tane soğan
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
Arası için;
*Tereyağ ve sıvı yağ karışımı (eritilmiş)
Üzeri için;
*1 yumurta
*Susam
*Çörek otu
Ispanaklı Rulo Borek Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğuralım ve hamurumuzu dinlenmeye alalım Hamur dinlenirken iç harcı yapalım Soğan küp küp doğrayıp sıvı yağ ile kavuralım Soğanların rengi değişmeden salçayı koyup kavuralım Sonra ıspanağıda koyup baharatları ve tuzu da atıp bi güzel karıştıralım Sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım İkişer beze çıkıyor Bezeyi tabak boyutunda açıp yağlı karışımı arasına sürelim Diğer bezeyi açıp yağladığımız bezenin üzerine koyalım Diğerlerinde aynı işlemi yapalım Açtığımız hamurların aralarına ıspanaklı karışımı koyup rulo şeklinde sarıp yağladığımız tepsiye koyalım Üzerine yumurtayı sürüp susam ve çörek otunu attıktan sonra önceden ısıttığımız 200 derece fırına verelim Piştikten sonra çıkarıp servis yapalım