Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ispanaklı Ravioli

Ispanaklı Ravioli
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
ispanakli-ravioli.jpg

Ispanaklı Ravioli Tanımı İçin Gereçler


Hamur için;
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
İç harç için;
  • Yarım demet ıspanak
  • İstenilen çeşit peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
Üzeri için;
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı ceviz

Ispanaklı Ravioli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamur gereçleri karıştırılarak sert bir hamur hazırlanır. Buzdolabında 20 dk kadar dinlendirilir.
  2. İç harç için ıspanaklar ince doğranarak yağla birlikte ocakta biraz kavrulur. Soğutulur.
  3. İç gereçleri rondoya alınarak ağır kıvamlı olacak biçimde hazırlanır.
  4. Dinlenmiş olan hamur uygunca unla açılır kesilir.
  5. İç harç eklenerek istenilen form verilir.
  6. Bu evrede kare, üçgen, bohça, yüksük üzere istenilen biçim yapılır.
  7. Ocağa alınan kaynamış suya tuz eklenerek ravioliler haşlanır. Ortalama 5 7 dk kafidir haşlamak için.
  8. Krema ocağa alınır.
  9. İçerisine fesleğenler eklenir kaynama noktasında alınır.
  10. En üste yağ nane ve ceviz hafif ısıtılarak eklenir bu basamak tercihe bağlıdır. Afiyet olsun.
Ispanaklı Ravioli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt