
Ispanaklı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ (eritilmiş )
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne )
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı un yavaş yavaş ekleyin undan una farklılık gösterebilir
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yada susam
Ispanaklı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yapılışı; öncelikle 200 gram ıspanakları yıkayıp güzelce ayıklayalım.
- Yalnızca yaprak kısımlarını kullanacağız.
- Yıkanıp ayıklanan ıspanakları ronda ya alalım içerisine yarım su bardağı su ekleyip güzelce püre haline getirelim.
- Öteki tarafta krema, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağ karıştırılır üzerine ıspanak püresi, yumurta akı, tuz eklenerek biraz daha karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Bezelere ayırıp içerisine beyaz peynir koyarak istediğiniz biçimi verin üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yada çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ???? afiyet olsun ????.