iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Peynirli Lazanya nasıl yapılır
Peynirli Ispanaklı Lazanya Tarifi
Ispanaklı Peynirli Lazanya Malzemeleri
1 paket lazanya
kaşar peyniri rendesi
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram beyaz peynir
50 gram margarin
yeterince tuz ve karabiber
lazanyaları haşlamak için:
1 çorba kaşığı değişken yağ
1 çorba kaşığı tuz
beşamel sos için:
un
süt
margarin
Ispanaklı Peynirli Lazanya Yapılışı
İçine, 1 çorba kaşığı istikrarsız yağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, süzdükten daha sonra, soğuk suya koyalım
Ispanakları yıkadıktan daha sonra, 1 su bardağı su ile 56 dakika kadar haşlayalım Haşladıktan sonradan, suyunu süzelim ve iki avucumuz aralarında sıktıktan sonradan, kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ek edip, kavuralım Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat döşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim Un, süt ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım
Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya dek kavuralım yavaşça soğuk sütü katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye dek pişirelim Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim Lazanyaların üzerine, hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpelim
Önceden ısıttığımız fırına verip, üstü kızarıncaya dek pişirelim *
Peynirli Ispanaklı Lazanya Tarifi
Ispanaklı Peynirli Lazanya Malzemeleri
1 paket lazanya
kaşar peyniri rendesi
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram beyaz peynir
50 gram margarin
yeterince tuz ve karabiber
lazanyaları haşlamak için:
1 çorba kaşığı değişken yağ
1 çorba kaşığı tuz
beşamel sos için:
un
süt
margarin
Ispanaklı Peynirli Lazanya Yapılışı
İçine, 1 çorba kaşığı istikrarsız yağ ve 1 çorba kaşığı tuz koyduğumuz kaynar suda, lazanyaları haşlayıp, süzdükten daha sonra, soğuk suya koyalım
Ispanakları yıkadıktan daha sonra, 1 su bardağı su ile 56 dakika kadar haşlayalım Haşladıktan sonradan, suyunu süzelim ve iki avucumuz aralarında sıktıktan sonradan, kıyalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, ıspanakları ve baharatları ek edip, kavuralım Ocaktan indirip, ufaladığımız beyaz peynir ilavesiyle harmanlayalım Fırına dayanıklı bir kabı yağlayalım Tepsiye haşladığımız lazanyadan 1 kat döşeyip, arasına ıspanak harcından serpiştirelim Lazanyalar ve ıspanak harcı bitene kadar bu şekilde döşeyelim Un, süt ve margarinden, beşamel sos hazırlayalım
Erittiğimiz margarin yağına, unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya dek kavuralım yavaşça soğuk sütü katıp, karıştırarak istediğimiz kıvama gelinceye dek pişirelim Yeterince tuzunu ilave edip, ocaktan indirelim Lazanyaların üzerine, hazırladığımız beşamel sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpelim
Önceden ısıttığımız fırına verip, üstü kızarıncaya dek pişirelim *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.