
Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 kg dan biraz az ıspanak
- 200 gram lor peyniri
- 200 gram yağlı peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları iyice yıkıyoruz.Doğruyoruz içine peynirleri ekliyoruz.
- Tuz ve baharatları koyuyoruz.
- Sos için ;bir kaba maden suyu, sıvı yağ, un ,nişasta ve yumurtayı koyup çırpıyoruz.
- Yufkayı açıp sosu yufkanın her yerine eşit döküyoruz.
- Ispanakları yufkanın her yerine eşit dağıtıp yufkayı sarıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Kalan sosu üzerine döküyoruz.
- 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.Bazı fırınlarda 40 dakika gerekebilir kontrol ederek pişirin.
Ispanaklı Peynirli Börek (El Açması Tadında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı