Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 büyük yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 250 gram ıspanak
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 100 gram krema
- 1 paket kremşanti
- Süt
- 1 bardağı süt
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak ıspanağı haşlayıp blendırdan geçiriyoruz yumurtaları toz şekerle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra, blendırdan çektiğimiz ıspanağı ve yağı karıştırıp, çırptığımız yumurtalara kaşık kaşık ekleyelim ve çırpalım.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunuda ekleyip spatula ila karıştıralım.
- Tabanına yağlı kâğıt serdiğimiz tabana dökelim, 175 derece fırında pişirelim.
- Kreması için; tereyağı ve krema hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alıp pişirelim. Topak topak olmasın diye sürekli karıştıralım.
- Ocaktan alıp tereyağı ekleyelim (Üzerini streçle kapatalım)soğuyunca kremayı ekleyip çırpıyoruz. Krem şantiyede hazırlayalım.
- Soğuyan keki 4 kata bölelim, 1 katını ayıralım çemberin içine alalım, 1 katı üzerine yaptığımız muhallebiden sürelim ve üzerinede kremşanti sürelim.
- Bu şekilde katları bitirelim en üstüne ayırdığımız katı ufalayıp yada robattan çekin kekin üstünüde kaplayın ve dolapta dinlendirin kalıptan çıkarınca kenarlarınıda kremşanti sürüp ufalanmış kekle kaplayalım. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.