elektronikci
FD Üye

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram ıspanak
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- Vişneli hazır sos kullandım ( isteğe göre )
- 3 paket krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları yıkayıp yarım çay bardağı su ve yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip rondodan geçiriyoruz.
- Kekimiz için yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz, ıspanaklı karışımı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırıyoruz, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıp tepsiye kek harcımızı döküyoruz.
- 180 derece fırında 40-45 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz ( her fırın farklı pişirebilir, ona göre ayarlayın)
- Kremayı pudra şekeri ile karıştırıp sert bir kıvam alınca tamamlayıp dolapta soğuması için bekletiyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra üzerinden ince bir şekilde kesiyoruz, aldığımız üst tabakasını rondodan geçirip toz haline getiriyoruz.
- Kekimizi pasta çemberine alıyoruz, vişneli sostan ekleyip kremasını koyuyoruz, üzerine toz haline getirdiğimiz kekimizden koyup tamamlıyoruz, dolapta 2-3 saat dinlendirip dilimleyip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????.