
Ispanaklı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket vanilya
- Muz (isteğe bağlı)
- 3-4 yemek kaşığı süt
- Çilek
Ispanaklı Pasta Tanımı Yapılışı
- 250 gr ıspanak haşlanır suyu süzüldükten sonra robotton geçirilerek püre haline getirilir
- Kek için; yumurta ve şekeri çırpılır.
- İçine ıspanak püresi ,un, nişasta, yağ ,kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır.
- Tepsiye dökülüp 180 derece fırında 15- 20 dk pişirilir.
- Krema için; süt, şeker,un karıştırıp pişirilir.
- Toz kremşanti ve hindistan cevizi tozu eklenip tekrar çırpılır.
- Keki bir kelepçe kalıbıyla kesilip taban yapılır.
- Üzerine krema muz ve tekrar krema sürülür.
- Artan kek kesimleri robottan geçirilir toz haline getirilip üzerine kaplanır.
- Üzeri çilekle süslenir.