iltasyazilim
FD Üye
Ispanaklı Pasta (Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo ıspanak (Sapı olmayacak kesinlikle)
*2 kaşık kakao
*4 su bardağı un (Ölçü unun kalitesine göre değişebilir azar azar ekleyiniz)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Ispanaklı Pasta (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanakları yıkayarak rondoya koyun ve üstüne yaklaşık yarım su bardağı ılık su koyun ve püre haline getirin
*Bir kapta yumurta ve şekeri köpüklenene kadar çırpıp yağ süt ve püre halindeki ıspanağı ekleyin
*Güzelce karıştıktan sonra unu ekleyin
*Daha iyi kabarması için kabartma tozu ve vanilyayı en son ekleyin
*Akışkan bir kek hamuru elde ettikten sonra kek kalıbınızı tereyağla yağlayın
*Kekinizi kalıba dökün fakat dibinde biraz ayırın üstüne kakaoyu ve akışkan olması için bir iki kaşık süt döküp karıştırın
*Yuvarlak bir şekilde kakaolu hamuru da kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin
*Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben krem şanti kullandım çikolatalı sos da kullanabilirsiniz
*Pişen kekten bir dilim ayırın
*Kek soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi üstüne sürün
*Ayırdığımız keki rondodan geçirin ve pastamızın üstüne serpin hindistan cevizi de dilerseniz kullanabilirsiniz Afiyet olsun farklı ama güzel bir tarif umarım beğenirsiniz ??
*3 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo ıspanak (Sapı olmayacak kesinlikle)
*2 kaşık kakao
*4 su bardağı un (Ölçü unun kalitesine göre değişebilir azar azar ekleyiniz)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*Hindistan cevizi
Ispanaklı Pasta (Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle ıspanakları yıkayarak rondoya koyun ve üstüne yaklaşık yarım su bardağı ılık su koyun ve püre haline getirin
*Bir kapta yumurta ve şekeri köpüklenene kadar çırpıp yağ süt ve püre halindeki ıspanağı ekleyin
*Güzelce karıştıktan sonra unu ekleyin
*Daha iyi kabarması için kabartma tozu ve vanilyayı en son ekleyin
*Akışkan bir kek hamuru elde ettikten sonra kek kalıbınızı tereyağla yağlayın
*Kekinizi kalıba dökün fakat dibinde biraz ayırın üstüne kakaoyu ve akışkan olması için bir iki kaşık süt döküp karıştırın
*Yuvarlak bir şekilde kakaolu hamuru da kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin
*Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben krem şanti kullandım çikolatalı sos da kullanabilirsiniz
*Pişen kekten bir dilim ayırın
*Kek soğuduktan sonra hazırlanan krem şantiyi üstüne sürün
*Ayırdığımız keki rondodan geçirin ve pastamızın üstüne serpin hindistan cevizi de dilerseniz kullanabilirsiniz Afiyet olsun farklı ama güzel bir tarif umarım beğenirsiniz ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.